Učenici IV-2 OŠ „Dositej Obradović” oduševili kolektiv škole spomenarom

0
7224

Svaki Vidovdan je bolan i težak za određenu kategoriju đaka, obično onih koji se rastaju sa učiteljicama, učiteljima, razrednih starešina ili same škole i školskih drugara. Deca vrlo često nesebično imaju nameru da poklone još jedan znak pažnje za kraj.  Jedan akt odeljenja IV-2 u osnovnoj školi Dositej Obradović” oduševio je učiteljicu Anu Kovačević, ali i ceo kolektiv škole.

„Deca i roditelji su me veoma prijatno iznenadili. Mislim da je ovo originalan poklon koji će me uvek podsećati na ovu divnu generaciju. Ovim putem se zahvaljujem svima.” – izjavila je učiteljica Ana Kovačević koju je odeljenje čija je bila učiteljica iznenadilo kreativnošću.

 

 

Naime cela ideja je potekla  od Lenke Petrović koja je  svim drugovima i drugaricama iz odeljenja predložila da naprave spomenar učiteljici. Svako od njih je doneo svoju poruku (crtež). Na časovima Građanskog vaspitanja su crtali, spajali, ukrašavali i pojedinačno izjašnjavali šta će ko biti kad porastu. Kako bi ceo spomenar dobio liniju subjektivnosti ubacili su i grupne fotografije.

Učiteljica ima oči poput dva dragulja braon boje koje kad vidimo razvesele nam dan. 
Zahvaljujući njenom strpljenju i radu, stekli smo mnogo  znanja i radovali se svakom novom školskom danu i času. Ona je naš heroj i treći roditelj.  Sačuvala je naša pisma koja smo joj predali u prvom razredu i vratila uz knjižicu na rastanku. Za kraj četvrtog razreda smo radili predstavu ,,Čik pogodite zašto su se posvađala dva zlatna brata”. Nju smo izveli na roditeljskom sastanku. Time što smo uvek dolazili na probe i slušali njena upustva želeli smo da joj prikažemo bar mali deo naše zahvalnosti. Mi volimo našu učiteljicu i znamo da, ma kakvi  god bili, ona će uvek biti ponosna na nas.  –  dodale su za kraj Teodora Luković i Đurđija Petrović.

 

 

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime