Učenica OŠ “Svetozar Marković” među najboljima u Srbiji

0
828

Učenici Osnovne škole “Svetozar Marković” iz Kragujevca nastavljaju da postižu zapažene rezultate na državnim takmičenjima. Uz sjajne rezultate mladih informatičara i školskog hora, učenica VIII razreda te škole Anđela Dragićević osvojila je drugo mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture.

Na Državnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture u Tršiću u konkurenciji od 155 osmaka, koji su se plasirali na republički rang takmičenja, Anđela Dragićević učenica OŠ “Svetozar Marković” osvojila je drugo mesto. Tako je na sjajan način krunisala četvorogodišnju takmičarsku avanturu i u najboljem svetlu promovisala srpski jezik, svoju školu i svoj grad.

No, poenta svega ne leži u diplomama i nagradama, koje je Anđela osvajala na svim nivoima takmičenja, već u njenoj ljubavi prema jeziku i učenju – ljubavi koja je iz godine u godinu rasla i iznedrila ovaj izuzetan uspeh.

“Ne opterećujući se rezultatom i ne razmišljajući o plodovima svoga rada, Anđela se radovala svakom novom saznanju, času i izazovu, poručujući tako svakom đaku da se smisao ne krije u cilju, već u putovanju”, navedeno je na sajtu OŠ “Svetozar Marković”.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime