U toku završni radovi na saobraćajnici koja spaja ulicu Dragoslava Srejovića i Južnu obilaznicu

0
1184

U toku su završni radovi na izgradnji saobraćajnice koja će povezati Južnu obilaznicu i ulicu Dragoslava Srejovića. Nova saobraćajnica u dužini od 312 metara, poboljšaće frekvenciju saobraćaja do naselja Bresnica i skratiti put velikom broju zaposlenih u Industrijskoj zoni, kao i stanovnicima Ilićeva, Maršića i Iline vode.

Gradonačelnik Nikola Dašić sa saradnicima obišao je gradilište u naselju Ilina voda. On je istako da se radi od jednoj od infrastukturnih investicija u vrednosti 20 miliona dinara, koja se realizuje iz prve tranše kredita EBRD–a, koja podrazumeva izgradnju još nekih ključnih saobraćajnica u gradu.

“To je saobraćajnica koja prolazi pored Grudnog odeljenja, Palate pravde i Sušičkog potoka, odrađen je deo poslova u naselju Voja Radić u Erdogliji, zatim saobraćajnica Dragojla Dudića, a najveća investicija je saobraćajnica u Daničićevoj ulici gde će radovi vrlo brzo krenuti”, kazao je Dašić.

U 2021. godini iz kredita EBRD u iznosu od 7,5 miliona evra, pored najznačajnijih saobraćajnica, kako je rekao. planirano je i preko 120 ulica u gradu, dobrim delom tamo gde one nedostaju, a to je prigradsko i seosko područje.

Osim izgradnje saobraćajnih površina, ovim projektom u Ilinoj vodi obuhvaćena je i izgradnja kišne kanalizacije, trotoara, javne rasvete i neophodne horizontalne i vertikalne signalizacije. Prema rečima Ljubiše Živkovića direktora Preduzeća za puteve, kompletni radovi biće završeni za sedam do 10 dana, kada će biti puštena u saobraćaj.

Meštani Iline vode iskoristili su posetu gradonačelnika da zatraže pomoć u zaštiti životne sredine u tom naselju, koju prema njihovim rečima ugrožava poslovanje firme koja se bavi proizvodnjom peleta, obradom otpadnog nameštaja i drugih drvenih prerađevina. Prema rečima gradonačelnika konkretan poslodavac, izgubio je dozvolu za rad, podneta je i prijava nadležnom organu, tako da je u ovom trenutku svako poslovanje suprotno zakonu. U razgovoru došlo se do zaključka da grad neće dozvoliti takvo ponašanje u trenutku kada država ima veliku akciju borbe za čistiji vazduh i kada Vlada Srbije sa 12,5 miliona evra finansira “Energetici” zamenu kotlova sa uglja na gas. Dašić je zamolio sve nadležne organe da pokažu nultu toleranciju za svako ugrožavanje naše životne sredine.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime