U toku radovi u ulici Koste Vojinovića

0
627

Počeli su radovi na rehabilitaciji ulice Koste Vujinovića na Deninom brdu, naselja koje je dobija nov identitet nakon izgradnje stambenog naselja za pripadnike snaga bezbednosti.

Kako je, prilikom obilsak gradilišta,kazao gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, Denino brdo postaje sve atraktivnija lokacija nakon izgradnje naselja za snage bezbednosti sa nešto više od 900 stanova.

“Ovaj deo grada će postati jedno od naseljenijih mesnih zajednica što istovremeno podiže zahteve za infrastrukturom. Deo infrastrukturnih radova je rađen u okviru izgradnje kompleksa stanova. S druge strane, u ovu mesnu zajednicu dugo se nije ulagalo i sada su na redu zahtevni radovi najpre na vodovodnoj mreži, kišnoj i fekalnoj kanalizaciji, a onda na putnoj i saobraćajnoj infrastrukturi”, rekao je Dašić.

On je dodao da je u Kragujevcu više od 700 neasfaltiranih ulica.

“Dobra strana svega je da mehanizacija JKP Šumadija radi punim kapacitetima i u ovoj građevinskoj sezoni mašine se nisu gasile, a istim tempom ćemo nastaviti dokle god vremenski uslovi budu dozvoljavali. Sledeće godine biće uređene i druge manje saobraćajnice u naselju Denino brdo, ali u planu imamo rešavanje dugogodišnjeg, s finansijskog aspekta veoma zahtevnog projekta, Belodrimske ulice. Radi se o velikom projektu i izazovu koji mnogo košta ali koji mora da se uradi”, istako je Dašić.

Što se tiče ulice Koste Vojinovića, nakon skidanja podloge koja je bila u veoma lošem stanju, priprema se mašinski iskop zatim podizanje šahti do nivoa kote i onda idu radovi valjanja zemlje i nasipanje kamenom podlogom i ugradnja bankina.

Kako je rekao direktor JKP “Šumadija” Marko Vujinović, kada budu završeni pripremni radovi sledi asfaltiranje ulice u dužini 353 metara. Vrednost ove investicije je 4 miliona dinara bez PDV-a.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime