U Rusiju 10.000 fiata 500L?

1
2557

fiat 500lRusi su do poslednjeg trenutka bili protiv uvoza “Fiatovih” automobila iz Srbije, ali je Putin u razgovoru sa Vučićem, ipak, dao zeleno svetlo i pored činjenice da se to kosi sa njihovim pravilima.

U Rusiji kod uvoza automobila važi pravilo da ih moraš sklapati u Rusiji, ali je Putin u razgovorima sa Vučićem, ipak, uslišio molbu srpskog premijera. Dogovoreno je i da kvote, odnosno broj automobila koji bi godišnje išao iz Kragujevca u Rusiju trebalo da odrede stručne službe, kaže izvor Blica.

Sagovornik “Blica” dodaje i da bi izvoz “Fiatovih” automobila u Rusiju bio veliki uspeh i za “Fiat” i za Srbiju – kompanija u Kragujevcu bi povećala proizvodnju, što bi otvorilo prostor za nova radna mesta, dok bi država ostvarila dodatan prihod na ime izvoznih carina.

Uspehom bi se smatralo kada bi se u Rusiju izvozilo 10.000 automobila godišnje, što je približno jednomesečnoj proizvodnji “Fiata” u Srbiji.

1 KOMENTAR

  1. Uspeh bi svakako bio ali malo je to da se posrnula prodaja i proizvodnja uspravi. O novim radnim mestima nema ni govora jer i sadasnji broj prevazilazi plan proizvodnje i prodaje.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime