U ritmu The Cockblockers-a

1
1956

the clockblockers coverU leto 2011. godine, kragujevačkoj rock sceni pridružio se bent pod nazivom The Cockblockers. Ovaj bend sastoji se od tri člana – Nenada Todorovića, Stefana Stojkovića i Aleksandara Vukajlovića, koji su se okupili oko ideje da obrade svetske blues i rock hitove, sa velikom željom da napreduju, kako u svom gradu, tako i širom Srbije.

Ovi mladi muzičari se nisu zaustavili na toj ideji, već su krenuli da se bave autorkim radom, te sada, nakon manje od dve godine postojanja, mogu da se pohvale svojim prvim mini-album, pod nazivom “Give me all I want“, koji se sastoji od tri pesme. Promocija ovog albuma dogodila se 11. maja u Domu omladine i izazvala je ovacije publike.

Aca i Nenad govore za Ritam Grada o svojim počecima, nastupima, nedavnoj promociji i željama za budućnost.

Kako je nastao bend The Cockblockers?

Aca: Bend je nastao u avgustu 2011. godine i čine ga Nenad – gitara i vokal, Stefan – bas gitara i Aca – bubnjevi. Prva svirka nam je bila na Eco Street Party-ju u kragujevcu, 23. septembra 2011. godine.

Da li je oduvek postojala želja za autorskim radom ili kako se ona javila?

Nenad: Krenuli smo od obrada svetskih blues i rock hitova, ali smo vremenom shvatili koliko smo zapravo zavoleli sve ovo, a i da nam jako dobro ide. Postepeno javljala se želja za autorskim radom, a sada je ona veće nego ikada. Želimo da damo svoj maksimum i pokažemo se u najboljem svetlu kada su u pitanju „naše stvari“.

Da li se jedna osoba izdvaja kao autor vaših pesama ili su one plod zajedničkog rada?

Aca: Sve funkcioniše na bazi dogovra i zajedničkih ideja, međutim uglavnom je Nenad taj koji piše muziku i tekstove. Što se tiče muzike, svi zajedno je dorađujemo na probama dok ne dođemo do finalne verzije, a tekstovi su većinom Nenadovi, s tim što mu ja ponekad pomognem, dok se sve ne dobije savršen oblik.

aca i nenad

Koji od vaših nastupa vam je ostao u posebnom sećanju?

Nenad: Jedan od dražih nastupa mi je nastup na Ca Fest-u u Čačku. Festival je bio na otvorenom i bilo je prisutno jako puno ljudi. Čačak je grad u kojem smo imali prvu svirku van Kragujevca, jako dobro smo prihvaćeni od strane čačanske publike.

Aca: Ja bih izdvojio nastup u Užicu. Imali smo problema oko opreme i ozvučenja, nismo mogli da čujemo sami sebe, što je uticalo na nas da damo svoj maksimum. Kasnije su nas dočekali jako pozitivni komentari i svi su bili oduševljeni nastupom.

Mini album – od ideje do realizacije.

Nenad: Krenuli smo da se bavimo autorskim radom i postojalo je oko sedam, osam pesama na kojima smo radili. Kada smo došli do određenih sredstava za snimanje, rešili smo da nećemo snimiti sve odjednom, već da ćemo izabrati par i tako je izbor spao na ove tri pesme. Nakom toga krenuli smo sa dodatnim radom na odobranim pesmama. U prvi mah nam nije izgledalo da će sve biti ovako ozbiljno, ali splet okolnosti je ispao takav, a i mi smo zadovoljni krajnjim rezultatom.

Nedavno ste imali promociju mini albuma i spota za pesmu „Give me all I want“. Kako ste zadovoljni samom promocijom i reakciom publike na istu?

Aca: Promocija je prošla odlično! Pre nas nastupio je bend „Zigot“, koji je imao sjajan nastup i izbor pesma i time je otvorio promociju na fantastičan načn. Nakon toga krenula je promocija spota, kada je ceo prostor bio ispunjen publikom, da sam ja jedva prošao do bine. Kada je krenula svirka, reakcija publike me je oduševila! Taj vrisak i aplauz mi je odzvanjao u ušima! Do samog kraja energija publike ni najmanje nije splasnula.

Nenad: Ja sam posebno oduševljen reakcijom publike na spot! Kada se u nešto uloži toliko rada i truda i vidiš da je publika time oduševjena, tek tada znaš da si uradio pravu stvar! Svirali smo i dve pesme, koje se nisu našle na ovom albumu, koje je publika jako dobro prihvatila.

Kakvi su vaši planovi za budućnost?

Nenad: U prvom planu nam je promocija mini albuma, razmišljamo o nekim festivalima, međutim ništa još uvek nije konačno. Dok se na novim autorkim pesmama radi bez prestanka!

1 KOMENTAR

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime