U ritmu multitalentovanog Miloša Novakovića

4
4161

Talentovani  Miloš Novaković  je živi dokaz dobre organizacije vremena, energije i  zdravog života.  Ovaj dvadesetpetogodišnjak rođen je u  Grošnici gde je od malih nogu pravio temelj dobrog obrazovanja, vaspitanja i  instinske vrednosti.  Uspešno žonglira studije, volonterstvo, izviđaštvo, stand-up komediju i crtanje.  Miloš odlično govori  engleski i češki jezik, dok trenutno uči nemački.  Njegova ambicija je da nikad ne prestane da ima ambicije.

O medicini: „Medicina je moja ogromna životna želja. Želim da postanem pedijatar.”

Fakultet je upisao 2011.godine. Trenutno završava studije medicine Sa visokim prosekom iz godine u godinu je sve zadovoljniji kako napreduje. Nje uspeo iz prvog puta,  pa je studirao  biologiju na PMF-u godinu dana. Očistivši prvu godinu na PMF-u ponovo je polagao prijemni  na Fakultetu medicinskih nauka. Vrlo je ponosan na sebe što je to uspeo. Medicina je njegova ogromna želja, tačnije želja da postane pedijatar.

Miloš volontira i saradnik je PR službe Medicinskog fakulteta, predstavlja fakultet na svakom sajmu ili akciji fakulteta. Već  5 godina drži   Dane otvorenih vrata za srednjoškolce koji žele da upišu Fakultet medicinskih nauka.  Član CSNIRS-a Centra za Stručni i naučno istraživački rad u kojem organizuje tribine  i predavanja profesora o  podizanju svesti studenata o očuvanju zdravlja i obuci studenata za pisanje stručnih radova.  Nekadašnji član Studentskog parlamenta.

O oblastima  bliskih medicini:  „Dugogodišnji sam volonter Crvenog krsta i dobrovoljni davalac krvi već 28 puta.”

Član je tima Fakulteta medicinskih nauka povodom poplava koje su zadesile Srbiju kao i volonter staračkog doma. Humanosti kod Miloša ne manjka jer je  takođe potpisani donor organa. Dugogodišnji  volonter Crvenog krsta kao i dobrovoljni davalac krvi već 28 puta na šta je posebno ponosan.  Predavanje i edukacija, kao i  uvod dece u svet medicine je ono čemu Miloš teži van pedijatrije. Sebe vidi kako deci drži seminarski  o poboljšanju kvaliteta zdravlja kao i ostalim temama vezane za medicinu i zdravlje.

O izviđaštvu:  „Kao izabrani Načelnik tog odreda učestvovao sam i organizovao  mnogobrojne akcije i kampove od tada.”

Član Odreda izviđača „21. Oktobar” Kragujevac. Kao izabrani Načelnik tog odreda učestvovao je i organizovao  veliki broj akcija i kampova od tada. U izviđanja vodi decu i tinejdžere koje  uči snalaženju u prirodi, korišćenju kompasa i busole, čitanju karti, crtanju mape, postavljanju šatora i kampa u prirodi, paljenju vatre, noćnoj orjentaciji po zvezdama… Kampovi su organizovani na Goliji.  Ostale destinacije uključuju  Niš, Temerin, Belu Crkvu, Smederevsku Palanku i Beograd.

O plesu i slobodnim aktivnostima:  „Trenutno ulazim u koštac sa Disco Hustle.”

Bavi se plesom, redovno trči  i odlazi u teretanu i plivanje. Trenirao je košarku. Sa svojim bratom Ivanom redovno  biciklima obilaze Šumadiju. Na plesu je već  dve godine i naučio je bečki i engleski valcer, samba rumba,  cha-cha-cha, foxtrot, quick step, jive. Trenutno ulazi u koštac sa Disco Hustle.  Iza njega su četiri nastupa sa plesnom sekcijom.

O crtanju:  „Radio sam crteže za udžbenik…i to preko 150.”

Crtanje je hobi  u kojem  Miloš od malena uživa. Ozbiljinijim radom počinje da se bavi 2012. Vremenom je sebe motivisao da pobošlja tehniku i detalje.  Vremenom shvata da je vežbom  unapredio svoje sposobnosti. Crta isključivo drvenim bojicama, i to više portrete nego prirodu. Radio je preko 150 crteža za udžbenik koji će se od sledeće godine koristiti na PMF-u na odseku biologije.

O  volonterstvu:  „Kvalitetno provodim vreme učeći o radu sa decom i ljudima.”

Miloš je volonter „Američkog kutka”  već dve godine. Redovan je za ture osnovaca po gradskoj biblioteci i u prostorijama Americkog kutka.  Pomaže predavačima na njihovim časovima, drži radionice za praznike poput Noći veštica i Dana planete zemlje deci koja dolaze na radionice. Dobar deo dana provodi sa njima i kvalitetno provodi vreme učeći o radu sa decom i ljudima.

O stand-up komediji: „Oduvek mi je simpatično da se tako iskazujem i nasmejem ljude.”

Stand-up komedijom se bavi već tri godine, tačnije od kada je u Kragujevcu organizovano veče novih komičara i amatera. Napredovao je i posećivao radionice. Imao je par nastupa na OPEN-MIC takmičenju na kojem je uzeo treće mesto nakon čega je primljen u klub komičara. Oduvek mu je simpaticno da se tako iskazuje i nasmeje ljude. Jedva čeka višak slobodnog vremena da se malo temeljnije posveti tome.

 

Moje ambicije su van granica ove zemlje. Želim da postanem lekar kome nije jedina životna stvar to što je lekar, već da se ostvarim na više oblasti. Moja ambicija je da nikad ne prestanem da imam ambicije. Da se ne probudim jednog dana i kažem „to je to sada sam sve uspeo”, već da uvek mogu nešto da dodam.” dodaje Miloš za kraj.

4 KOMENTARI

  1. Ovo je zaista divno da se procita, svaka cast Milosu kao i njegovoj porodici. Ovo je jos jedna potvrda za mene da u Kragujevcu, Srbiji i uopste u Svetu postoji vise DOBRE dece nego one o kojoj pisu svaki dan a dokaz su i ovi komentari sta narod zeli da cuje, ono sto mu serviraju nazovi “novinari”. Takve komentare, mislim ne postojece, vidjam i u vestima iz kulture. jos jednom, bravo za Milosa

  2. Ovo je dobar pokazatelj lepog vaspitanja. Svaka cast momku o roditeljima samo reci hvale. Ucite svoje dete da iskoristi i unovci znanje da ne bi doslo u situaciju da prosi za parce leba sa svim svojim talentima i kvalitetima. Ucite ga da se privikne na korupciju i primitivizam, ucite ga da prosiri vidike i ako ne uspe pustite ga da ode iz zemlje koja retko sta ponuditi moze.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime