U prodaji ulaznice za film “Toma” u CINEPLEXX-u

0
3069

Životnu priču velikana narodne muzike, Tome Zdravkovića, prikazanu u biografskom filmu ,,Toma“ Dragana Bjelogrlića na repertoaru bioskopa Cineplexx Kragujevac Plaza je od četvrtka, 16. septembra, a ulaznice su uveliko u prodaji na blagajni bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.

Film je impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, film pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

“Toma” je biografski film o čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje- 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život – od detinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Boemska atmosfera uz pesme Tome Zdravkovića očekuje vas u Cineplexx Kragujevac Plaza bioskopu 16. septembra od 20 časova, na “Boemskoj večeri”. Poklon vaučer kafane “Biblioteka kod Milutina” upotpuniće atmosferu i duh vremena kada se uz pesme najvećeg jugoslovenskog boema pevalo i plakalo, baš kao i danas.

Milan Marić uspeo da tugom u očima i šarmom donese sve ono što je za kafanskim stolom napisao i otpevao Toma Zdravković, a sjajna Tamara Dragičević maestralno je iznela ulogu Silvane Armenulić. U filmu se pojavljuju i Andrija Kuzmanović u ulozi Tominog menadžera, Petar Benčina u ulozi doktora, Paulina Manov u ulozi doktorove žene Ljiljane, Milena Radulović u ulozi Nade, Sanja Marković u ulozi poslednje Tomine žene i drugi. Režiju potpisuje Dragan Bjelogrlić, scenario Zoran Lisinac, Nikola Pejaković i Maja Todorović, a muziku za film je radio Željko Joksimović.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime