U pripremi je nova FRKA

0
184
Već sedmi put zaredom i u velikom sjaju 1. avgusta na Malu scenu Knjaževsko-srpskog teatra stupa FRKA – filmska radionica Kragujevac.
FRKA okuplja kreativce svih uzrasta (donja granica 15 godina), profesija, interesovanja, one sa iskustvom ili bez ikakvog predznanja, zainteresovanih za filmsko stvaralaštvo. Predavači FRKE pružaju teorijsko znanje i vežbe, a ove godine su u fokusu: scenario, režija, kamera, montaža, produkcija, dizajn zvuka i filmska kritika.
Svaku oblast filmskog stvaralaštva predavaće dokazani profesionalci u svojoj oblastima, kao što su Darko Bajić – reditelj, Nataša Pantić – montažer, Miroljub Stojanović – filmski kritičar, Slobodan Mihajlović – dizajn zvuka, Bojana Andrić – direktor fotografije, Marija Mijin – producent.
2022FRKA održava se na Maloj sceni Knjaževsko-srpskog teatra od 1. do 14. avgusta 2022. godine u dva termina – prepodnevnom i večernjem.

Učešće na radionici je besplatno, broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 30. jula 2022. godine. Svi zainteresovani polaznici mogu se prijaviti putem mejla: frkakragujevac@gmail.com.

Prijava treba da sadrži: ime, prezime, datum rođenja, kontakt telefon, zanimanje i interesovanje (scenario, režija, produkcija, filmska kritika, kamera, montaža ili zvuk).

Organizator FRKE je udruženje Forma pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja RS, Filmskog centra Srbije i Skupštine grada Kragujevca.

Filmovi su više od zabave. Oni inspirišu, informišu i deo su savremenog kulturnog stvaralaštva. Neki od filmova su i umetnička dela. Za neke su filmovi posao i prilika za karijeru.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime