U Kragujevcu pet, umesto 13 gradskih uprava

0
1410

Od 1. januara 2020. počela je da se primenjuje nova odluka o organizaciji gradskih uprava, po kojoj je umesto dosadašnjih 13 broj gradskih uprava smanjen na pet.

Na sednici Gradskog veća održanoj 1. januara, nakon sprovednog konkursa, za načelnika Gradske uprave za poslove organa grada na period od pet godina, imenovana je Jelena Bojović diplomirani pravnik, a za zamenika Nataša Petrović, takođe, diplomirani pravnik. Rešenjem Gradskog veća za načelnika Gradske uprave za javne prihode i inspekcijske poslove postavljena je diplomirani pravnik Zorica Avramović, a za zamenika Jelena Lukić, diplomirani pravnik. Načelnik Gradske uprave za razvoj je diplomirani ekonomista Predrag Pantić, a zamenik Zoran Đorović, specijalista strukovni politikolog i diplomirani ekonomista. Nikola Ribarić, diplomirani pravnik, imenovan je za načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti i poslove sa građanima, a dužnost zamenika obavljaće Gordana Marković, diplomirani fizičar. Rešenjem Gradskog veća za načelnika Gradske uprave za zajedničke poslove postavljena je Nataša Pešić – Radosavljević diplomirani ekonomista, a za zamenika Danijela Drobnjak, diplomirani pravnik.

Nova organizacija rada, prema rečima gradonačelnika Radomira Nikolića, rezultat je potrebe da se postigne maksimalna efikasnost i ekonomičnost u obavljanju poslova iz delokruga uprave, uz veći stepen kontrole i odgovornosti.

“Imali smo 13 uprava zbog toga što smo prepoznali brojne probleme u funkcionisanju gradske uprave, pa smo hteli da u skladu sa tim problemima definišemo i timove ljudi koji će te probleme da srede. Problemi su rešeni i sada smo koncipirali upravu tako da se nova organizacija poklapa sa vrstom posla. Mi ovo odavno imamo u planu, ali je sada sazrelo i vreme da se organizacija rada menja”, poručio je Nikolić.

Inače, Kadrovskim planom zaposlenih u stručnim službama i posebnim organizacijama, koji su odbornici gradskog parlamenta usvojili na skupštinskom zasedanju 30. decembra, a koji je stupio na snagu 1. januara, planirani broj zaposlenih u 2020. godini iznosi 566.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime