Tržišni inspektori edukuju Kragujevčane

0
677

3j2cnl6e copy

Tržišni inspektori Sektora tržišne inspekcije i Sektora za zaštitu potrošača Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija predstaviće građanima Kragujevca falsifikovanu robu zaplenjenu u Kragujevcu i okolini, sutra od 12 časova, u Šoping centru „Kragujevac Plaza“.

Kroz informativno-edukativni razgovor tržišni inspektori će pomoći građanima Kragujevca da uoče razliku između falsifikovanih i originalnih proizvoda, informisaće građane o koristima zaštite prava intelektualne svojine i ukazaće na štetne posledice izazvane kupovinom i korišćenjem krivotvorenih proizvoda. Takođe, građani će imati priliku da se upoznaju sa rizicima i odgovornošću koju povlači proizvodnja, distribucija i prodaja falsifikovanih proizvoda.

U okviru ove akcije, dela kampanje „Falsifikati koštaju više, kupujem originale!“, tržišni inspektori razgovaraće sa građanima u periodu od 12 do 18 časova, kada će im pokazati kako izgledaju falsifikovane testere, čizme, patike, alkoholna pića, čokolade i drugo, kao i načine kako da ih prepoznaju.

Ova kampanja je deo projekta „Sprovođenje prava intelektualne svojine“ koji finansira Evropska unija sa 2,8 miliona evra iz pretpristupnih fondova.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime