Tribina o književnim idolima, Lompar i Gatalica u Univerzitetskoj galeriji

0
936

U Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu u utorak 29. novembra od 20 sati biće održana tribina pod nazivom “O književnim idolima”. Tribina se realizuje u saradnji sa Udruženjem umetnika Srbije u okviru projekta “Kulturni šok”, a učesnici tribine su Milo Lompar i Aleksandar Gatalica. Moderator je Karlo Astrahan, predsednik pomenutog udruženja.

elektronska

Milo Lompar, rođen 19. april 1962. u Beogradu, je srpski istoričar književnosti, filozof, profesor i predsednik Zadužbine Miloša Crnjanskog.

Milo Lompar je diplomirao na Filološkom fakultetu u Beogradu. Doktorirao je na istom fakultetu tezom o Istorijskom, poetičkom i književnom nasleđu XVIII i XIX veka u poznim delima Miloša Crnjanskog pred komisijom koju su činili akademik Nikola Milošević, prof. dr. Jovan Deretić i prof. dr. Novica Petković. Na Filološkom fakultetu u Beogradu profesor je predmeta Srpska književnost XVIII i XIX veka i Kulturna istorija Srba. Bio je generalni direktor Politike a.d. 2005–2006.

Aleksandar Gatalica je pisac, prevodilac sa antičkog grčkog jezika i muzički kritičar. U Beogradu je diplomirao 1989. opštu književnost i teoriju književnosti, sa starogrčkim jezikom.

Kao pisac pojavio se u srpskoj književnosti 1993. godine i do sada objavio jedanaest knjiga. Proza Aleksandra Gatalice prevedena je na deset evropskih jezika. Objavljivao je u svim književnim časopisima u nekadašnjoj Jugoslaviji i Srbiji.

Član je Srpskog književnog društva.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime