Tri nova filma u Sinepleksu

0
452

U novoj bioskopskoj nedelji na repertoar Cineplexx Kragujevac Plaze stižu tri nova filma.

„Toma“ – Film  je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “Toma” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenjevcma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Milan Marić maestralno je odigrao ulogu Tome Zdravkovića a njegova partnerka na filmu, Tamara Dragičević ulogu Silvane Armenulić. Pored njih, zapažene uloge ostvaruju Petar Benčina u ulozi Tominog doktora, Paulina Manov u ulozi doktorove supruge Ljiljane, Milena Radulović u ulozi Tomine žene Nade i Sanja Marković u ulozi poslednje Tomine žene. Režiju potpisuje Dragan Bjelogrlić, scenario Zoran Lisinac, Nikola Pejaković i Maja Todorović,  a muziku za film je radio Željko Joksimović.

Boemska atmosfera uz pesme Tome Zdravkovića očekuje vas u Cineplexx Kragujevac Plaza bioskopu 16. septembra od 20 časova, na Boemskoj večeri. Poklon vaučer restorana  ,,Biblioteka kod Milutina“ upotpuniće atmosferu i duh vremena kada se uz pesme najvećeg jugoslovenskog boema pevalo i plakalo, baš kao i danas.

,,Aibo: Dobri duh Amazonije“ SINH – Ainbo je priča o devojčici koja se rodila i odrasla u najdubljoj džungli Amazonije u selu Kolonija. Jednoga dana otkriva da je njena zemlja ugrožena i shvata da, osim njenih, na svetu postoje i drugi ljudi. Koristeći pomoć svojih duhovnih vodiča, kreće na put tražeći pomoć od najmoćnije Majke Duha Amazonije, kornjače „Motelo Mama“. Vođena njenim savetima, Ainbo je odlučna da spasi zemlju, svoj raj, od pohlepe i prekomerne seče stabala i ilegalnog iskopavanja, kao i da spasi svoje ljude pre nego što bude prekasno. U sinhronizaciji filma učestvovali su Marina Kaucki, Milan Tubić, Milena Moravčević i Milan Antonić.

,,Mnogo mi je stalo“ – Marla Grejson vrlo je uspešna starateljka koja vrlo vešto manipuliše zakonom u svoju korist i na štetu svojih klijenata, živeći luksuzni život na njihov račun. U trenutku kada odabere svoju sledeću žrtvu, naizgled časnu, staru damu, prekasno shvata da izgled može itekako da zavara. Navukavši bes ruske mafije, Marla mora da iskoristi svaku trunku svog šarma i nemilosrdne lukavosti da preživi.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime