Treći internacionalni festival „Convivium Musicum“

0
1767

bs4ogu34 copy

U organizaciji Udruženja građana Convivium Musicum uz podršku grada Kragujevca, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Italijanskog instituta za kulturu iz Beograda, od 14. do 17. marta u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije biće održan internacionalni festival kamerne muzike.

Treći po redu festival Convivium Musicum okuplja vrhunske izvođače klasične muzike iz različitih krajeva sveta i u nestandardnim kamernim sastavima izvodiće, za publiku Kragujevca, impresivne arije velikih kompozitora.

– Festival Convivium Musicum polako, ali sasvim sigurno, postaje tradicionalan, jer obaveza grada Kragujevca je da zadovolji svaki muzički ukus i kulturni život grada učini bogatijim, što podržavanje ovih koncerata predstavlja. Pored mnogih festivala koji već imaju tradiciju rađa se jedna nova tradicija, a radi se o muzici koja ne može tako često da se čuje na muzičkim scenama Srbije i siguran sam da će publika uživati u klasici i izvođenjima kamernih ansambala – rekao je Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredu.

Govoreći o podršci koju su imali i programskom opredeljenju, Ljubica Gužvić, PR menadžer festivala najavila je nastup ansambla LID prve večeri, koji čine profesori Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda, druge večeri nastupiće trio Affekti iz Kelna. U sali gimnazije pred kragujevačkom publikom treće večeri nastupiće festivalski ansambl Convivium Musicum, dok će na zatvaranju festivala svirati duo Lućini-Pjetrodarki, gitara-bandoneon uz pratnju gudačkog kvinteta Constantinus iz Niša.

Svake večeri od 14. do 17. marta, od 20 časova, u sali Prve kragujevačke gimnazije, ljubitelji klasične muzike moći će da čuju dela velikih kompozitora u izvođenju nestandardnih kamernih ansambala.

Ulaz je slobodan.

FOTO: Duško Đorđević

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime