Topola u “Ritmu Evrope”

0
1239

Najveće dečije muzičko takmičenje “Srbija u ritmu Evrope”, koje se emituje na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću, ima tradiciju dugu već 12 godina i podržano je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije.

Ove godine i učenici opštine Topola su se uključili u ovo prestižno takmičenje. Prethodnog vikenda ekipa u sastavu Veljko Matić, Dalibor Rajić, Nađa Dukić i Natalija Nikolić, u pratnji koordinatora Jasne Vuković, boravila je u Srbobranu, Gradu Pobedniku u 2021. godini. Tamo su sa eminentnim stručnjacima u oblasti pevanja i plesa uvežbavali svoje tačke za predstojeće takmičenje. Plan je da se svakog meseca jedan vikend sastanu u Srbobranu, vide napredak svake ekipe, koriguju eventualno neke delove i pre svega se lepo druže.

“Ritam Evrope” je takmičenje koje okuplja decu i omladinu uzrasta od 12 do 21 godine, koja pored svog grada ili opštine predstavljaju i pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela i Australije. Ukupan broj gradova predstavnika – takmičara je najviše 25 u jednoj zemlji, a najmanje 12.

Audicija za izbor predstavnika grada ili opštine se održava u tom gradu ili opštini. Sva zainteresovana deca i omladina se informišu u saradnji sa gradom ili opštinom preko organizovanog javnog poziva – škola, kulturno-umetničkih društava, kulturnih centara, plesnih klubova, društvenih mreža. Priprema dece za televizijski prenos podrazumeva da se deca obučavaju sa televizijskim timovima “Ritma Evrope” da u televizijskom prenosu predstave dodeljenu zemlju Evrope, Izrael i Australiju.

Pobednik takmičenja određuje se sabiranjem SMS glasova, glasova žirija gradova učesnika i stručnog žirija dodeljenog od strane festivala “Ritam Evrope”. Broj članova stručnog žirija broji najmanje 3, a najviše 5 osoba koje su afirmisane u svojoj branši i poznate široj javnosti te zemlje (istaknuti umetnici, glumci, pevači, reditelji, režiseri). Iz Grada Pobednika je sledeće godine televizijski prenos na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću, a deca Grada Pobednika kao nagradu dobijaju putovanje u zemlju koju su u televizijskom programu predstavljala.

Izvor: topola.rs

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime