“Titanik” na Festivalu praizvedbi u Aleksincu

0
1230

Kragujevački Knjaževsko-srpski teatar učestvovaće na Festivalu praizvedbi koji se 18. do 24. septembra održava u Aleksincu. Predstava “Noć u kafani Titanik”  koju je po motivima pripovedaka Ive Andrića režirao Nebojša Bradić igraće se večeras.

Selektor i umetnički direktor festivala, glumac Duka Jovanović, sem kragujevačke predstave u Aleksinac je pozvao još i predstave niškog, vranjskog, kruševačkog i šabačkog pozorišta. Festival je u nedelju, 18. novembra otvorio doajen srpskog glumišta Vlastimir Đuza Stoiljković, a na zatvaranju manifestacije biće izvedena revijalna predstava „Boemsko veče” Pozorišta na Terazijama – poetski kabare Radeta Marjanovića i Tanje Bošković.

Smotra praizvedbi u Aleksincu jedinstvena je takve vrste ne samo kod nas, u regionu pa i šire, a sličan festival u Evropi održava se još samo u Berlinu.

Odmah po nastupu na aleksinačkom festivalu, ansambl predstave „Noć u kafani Titanik” otputovaće na mini turneju po Republici Srpskoj (Banja Luka i Prijedor) koja se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime