„Tigrice“ znatno oslabljene u novoj sezoni

0
1084

zrk radnicki 2017

Rukometašice Radničkog započele su pripreme za predstojeću sezonu, prozivkom i prvim treningom u hali „Jezero“.

„Tigrice“ su prošlu sezonu završile na trećem mestu, posle čega su ostale bez nekoliko ključnih igračica, među kojima su i sve četiri reprezentativke. Dve rukometašice preselile su se u Mađarsku – Sanja Radosavljević u VAC, a Anđela Janjušević u Šiofok. Ivana Prijović prešla je u turski Ardesen, a Jovana Risović u danski Renders.

– Ekipa je pretrpela znatne promene u odnosu na proteklu sezonu, ali klub kao što je Radnički uvek ima visoke ciljeve u odnosu na igrački sastav koji poseduje.U toku tekuće nedelje će biti kompletiran tim, a ono što mogu reći je da će biti spoj mladosti i iskustva. Prvom timu smo priključili određen broj talentovanih devojčica iz omladinske škole za koje očekujemo da uz kvalitetan rad sa starijim igračicama u budućnosti čine okosnicu tima. Zadržaćemo naš prepoznatljiv stil igre sa akcentom na čvrstu odbranu, uz individualni rad na usavršavanju tehnike – rekao je trener Radničkog, Aleksandar Radosavljević.

Ekipu će predvoditi dugogodišnja reprezentativka Marija Lojpur, koja se posle desetak sezona u inostranstvu i godinu i po dana pauze vratila u Radnički.

Veoma mi je drago što se vraćam na teren posle godinu i po dana pauze zbog najlepšeg razdoblja u životu jedne žene. Posebna je čar što ću zaigrati u svom gradu i pred svojom publikom gde sam napravila prve rukometne korake. Kapitenska traka je velika odgovornost, ali i veliki podstrek za mene da se što pre vratim u željenu formu i pomognem devojkama koje su jako mlade i pred kojima je svetla rukometna budućnost. Nadam se da ćemo dobrim radom i velikom odgovornošću podići kvalitet igre i zadržati tradiciju rukometa u gradu –poručila je Lojpur.

Bazični deo priprema će biti održan u Kragujevcu, a potom sledi serija pripremnih utakmica.

FOTO: Simona Blagojević

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime