„Tigrice“ protiv dvostrukih šampionki Evrope

0
944

zrk radnicki

Voljom jučerašnjeg žreba u Beču, odlučeno je da Radnički igra u A grupi kvalifikacija za Ligu šampiona, sa ekipama Đera (Mađarska), Serkodaka (Danska), Glasverket (Norveška). „Tigrice“ će se u polufinalu sastati sa Mađaricama, a u eventualnom finalu, za jedno mesto u najjačem evropskom klupskom takmičenju boriće se sa pobednikom drugog para.

Kragujevčanke neće imati nimalo lak zadatak, jer se Đer u protekle dve godine kitio naslovom prvaka Evrope, a u nedavno završenoj sezoni zaustavljen je u četvrtfinalu. Imao je najviše titula šampiona Mađarske do ove sezone (11), kada ga je, posle sedmogodišnje dominacije, pretekao Ferencvaroš. Da se zaista radi o velikom uspehu govori i podatak da je liga našeg severnog suseda trenutno po koeficijentu EHF-a najbolja u Evropi.

Žrebu su prisustvovali predsednik Radničkog, Goran Staniić i šef stručnog štaba, Aleksandar Radosavljević.

– Grupa je izuzetno teška, ali ćemo se truditi da se što bolje pripremimo za borbu za ulazak u grupnu fazu. Prošle godine nam nisu davali ni gram šanse za prolazak, ali kao što znate napravili smo veliko iznenađenje i savladali sjajnu ekipu Mitjilenda. Iskustvo je adut naših protivnika, mi smo značajno podmladili ekipu, ali u toj mladosti i velikoj energiji vidimo svoju šansu. Borićemo se i potruditi da predstavimo naš klub, grad i zemlju u što boljem svetlu na evropskoj sceni – poručio je Radosavljević.

Norvežanke su dobile pravo da ugoste grupu, a termin odigravanja je 12. i 13. septembar. U drugoj grupi su Ankara (Turska), Esbjerg (Danska), BelAz (Belorusija) i Baija Mare (Rumunija).

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime