Televiziji Kanal 9 isključen signal

0
1356

Regionalnoj televiziji Kanal 9 danas je isključen signal, pa je programa te medijske kuće trenutno moguće pratiti samo na IPTV platformi “Telekoma Srbija”. Saopštenje Kanala 9 prenosimo u celosti. 

0o

“Javno preduzeće “Emisiona tehnika i veze” obustavilo je danas emitovanje signala naše medijske kuće. Razlog za takav potez je petomesečan dug koji Kanal 9 ima po osnovu emitovanja signala.

Mi taj dug ne sporimo, ali postavljamo pitanje, da li je redu da država tako postupa sa medijima koji su suočeni sa ogromnim finansijskim probelemima, za koje je i sam odgovorna. Država, recimo, ne sankcioniše grad Kragujevac iako već dve godine nije raspisan konkurs za finansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja. Sigurni smo da bi sa tim novcem mediji u Kragujevcu daleko stabilnije poslovali, pa ne bi ni bilo dugova prema “Emisionoj tehnici”.

Verujemo da ćemo u narednih nekoliko dana omogućiti normalno emitovanje signala Kanala 9. Do tada nas gledaoci mogu pratiti samo na IPTV platformi „Telekoma Srbija“, a naše vesti i rubrike pročitati i pogeldati na sajtu”.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime