Teatru i Bradiću dve nagrade na festivalu u Aleksincu

0
1035

Predstava kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra „Noć u kafani Titanik” nagrađena je sa dve najvažnije nagrade, za režiju i dramatizaciju, na upravo završenom Festivalu praizvedbi u Aleksincu. Predstavu je po motivima priča Ive Andrića dramatizovao i režirao Nebojša Bradić, umetnički direktor kragujevačkog pozorišta.

Festival praizvedbi održan je u Aleksincu od 18. do 24. septembra i selektor i umetnički direktor ove smotre glumac Dušan Duka Jovanović u takmičarskoj selekciji pozvao je pozorišta iz Niša, Vranja, Kragujevca, Kruševca i Šapca. Ovo je jedinstvena smotra u regionu, jedina slična manifestacija u Evropi održava se u Berlinu.

Umesto nagrađenih Nebojše Bradića i glumačkog ansambla predstave „Noć u kafani Titanik” nagrade će večeras na sceni aleksinačkog Centra za kulturu i umetnost primiti V. D. direktora Knjaževsko-srpskog teatra Vojo Lučić, jer glumačka ekipa predstave na čelu sa rediteljem Bradićem na veoma zapaženoj turneji po Republici Srpskoj (sinoć su nastupali u Banja Luci a večeras u Prijedoru) čiji je pokrovitelj Ministarstvo kulture Srbije.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime