Tamara Kostić na golu Radničkog

1
484

Nakon odlaska Gordane Petković, rukovodstvo Rukometnog kluba Radnički je upražnjeno mesto čuvara mreže popunilo angažovanjem mlade, talentovane a već uveliko iskusne Tamare Kostić (23), koja svojim talentom i energijom treba da donese sigurnost i novu dimenziju u defanzivi superligaša sa Lepenice.

Tamara Kostić je prvo ovogodišnje pojačanje Radničkog, talentovani golman koja dolazi iz ekipe prošlogodišnjeg šampiona Jagodine i koju smo pratili poslednje dve godine. Poseduje izrazit golmanski talenat i iako je relativno mlada, ima već zavidno superligaško iskustvo. Smatram da će uz kvalitetan rad i usavršavanje golmanske tehnike predstavljati pravo pojačanje za naš klub i nadam se da će u nastupajućem periodu biti jedan od nosilaca igre, predstavio je prvo ovosezonsko pojačanje šef stručnog štaba Rodoljub Kurandić.

Tamara je rukometom počela da se bavi sa 8 godina u Crvenoj zvezdi, a nastupala je i za Milenijum, Voždovac, Železničar i Jagodinu. Sa ekipom Jagodine je osvojila tri titule kupa Srbije (2020, 2021, 2022), Svesrpski, Superkup, kao i šampionat Srbije 2021. godine, a 2022. je proglašena za najboljeg golmana završnog turnira kupa Srbije.

Velika mi je čast što ću karijeru nastaviti u klubu sa bogatom tradicijom i istorijom, kao što je Radnički. Ekipa je mlada, ali izuzetno talentovana, većinu igračica dobro poznajem iz brojnih duela koje smo vodile. Sviđa mi se energija koju poseduju i fanatična borbenost koju pokazuju na svakoj utakmici. Nadam se da ću se brzo uklopiti i da ćemo zajedničkim snagama uspeti da ostvarimo zacrtane ciljeve u nastupajućoj sezoni, izjavila je po potpisivanju jednogodišnjeg ugovora sa Radničkim, novi čuvar mreže Tamara Kostić.

1 KOMENTAR

  1. Koliko Kurandić ne poznaje činjenice ili iskrivljuje istinu u pokušaju da opravda svoje skromne rezultate u prošloj i još lošije u sezoni koja sledi govori podatak da je selektor Bregar na Svetrsko prvenstvo u novembru 2021. odredio čak 7 igračica koje su igrale u Jagodini.Golmani: Kristina Graovac i Jelena Đurašinović, pivoti: Marija Jovanović, desna krila: Nataša Lovrić (Jagodina) bekovi: Ivana Mitrović, Tamara Radojević , Marija Agbaba. Na širem spisku bilo je 13 rukometašica Katarina Bojičić, Jovana Bogojević, Srna Sukur, Jelena Trifunović, Teodora Majkić,Aleksandra Vukajlović…..pomoćnik selektora Dragan Markov….gde su njegove reprezentativke Srbije?

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime