Taktika proždrnjavanja

0
1281

Živimo u takvom vremenu, kada se engleski jezik uči pre nego što naučimo da hodamo, a onda kada prohodamo dodaju se nemački, italijanski ili francuski.

Taj francuski je posebno zanimljiv. Hmm, da vidimo… Pričati jako brzo, koristiti meko, grleno R ii… to bi bilo to! Savršen francuski! Još ako ste popularna folk diva, ovo će biti veoma prosto za Vas.

Kada već štancujete pesme, sve hit do hita, ume to po malo da dosadi. Svaka liči jedna na drugu, obično se govori o neuzvraćenoj ljubavi, seksualnoj ljubavi ili prijateljskoj ljubavi, pa kada već u svakoj pesmi ima toliko ljubavi, zašto se neka od njih ne bi otpevala i na jeziku ljubavi. Da li ste želeli reći „Avon si proždrnula“ ili „Avant si proche de moi“, to nije važno, masa svakako đipa na svaki takt divne folk muzike, a tekstovi su ionako u drugom planu, osim ako ponosno pokazujete svoje velike grudi, a spotove Vam režira Jamie Gillis lično, pa tekst dođe u treći plan.

Dakle, Vaš hit na francuskom, koliko god to bio francuski, će postići gledanost od 1,290,487 na youtube-u, gostovaćete u najpopularnijim emisijama domaćih komičara, na najpopularnijim domaćim programima, bićete glavna tema na facebook-u, novinari će pisati o Vama, pojaviće se nekoliko parodija Vaše pesme, neki će čak pokušati da pronađu skrivenu poruku slušajući tekst od pozadi, a Vi ćete staviti novac u džep (ili u grudi, ukoliko Vaše nisu dovoljno velike) i mirno sačekati da se pojavi neko novi, ko će, nalik Vama iskočiti iz šablona i o kome će masa pričati.

S obzirom na to da ste ovim gestom stekli popularnost o kakvoj ste mogli samo da sanjate, a da čak niste morali da izbacujete svoje privatne porno filmove, poput nekih Vaših koleginica, pa čak ni da menjate boju kose, sada je sve spremno da se izbaci novi hit, koji ćete pevati na maternjem jeziku i koji će biti bolji od svega prethodnog što ste ikada snimili. Publika će biti zasenjena, oprostiće Vam što ste „proždrnuli Avon“ ili „drmnuli dva dupla“ i nastaviti sa svojim životima, kao i pre Vašeg hita.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime