Tadić i Jovanović krenuli iz Kragujevca, sa govornice pod brojem 7

0
2228

sds (2)

Predsednik Socijaldemokratske stranke, Boris Tadić i njegovi koalicioni partneri, Čedomir Jovanović (LDP) i Nenad Čanak (LSV), juče su posetili Kragujevac i tom prilikom održali konvenciju pred punom salom Pozorišta za decu.

Prvi među njima, za govornicom dizajniranom u obliku broja 7, pod kojim koalicija oko Tadića u Kragujevcu nastupa na lokalnim izborima, našao se lider LDP-a, Čedomir Jovanović, koji je istakao neophodnost promene vlasti na svim nivoima, pritom oštro kritikujući režim Aleksandra Vučića, ali i predsednika Srbije, Tomislava Nikolića.

On je govorio da je politika koju vodi Vlada Republike Srbije i predsednik duboko pogrešna, kako u ekonomskom, tako i u sociološkom, političkom i svakom drugom smislu. Svoje vreme za govornicom, predsednik LDP-a iskoristio je i da više puta najavi veliki miting ove koalicije koji će, prema njegovim rečima, biti održan u Kragujevcu u poslednjoj nedelji predizborne kampanje. U tom smislu, pozvao je okupljene, ali i sve ostale koji podržavaju ovu koaliciju da se u što većem broju okupe tada i daju energiju promenama koje će ova koalicija sprovesti kada dobije priliku da odlučuje o političkim i ekonomskim pitanjima na najvišem nivou.

Za njim, prisutnima se obratio Nenad Čanak koji se dobrim delom osvrnuo na oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju koju je juče izrekao Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju. On je rekao da je potpuno odustao od ideje da se posle više od 25 godina u politici povuče, te da barjak slobode i demokratije prepusti mlađima, jer postoji đubre koje samo njegova generacija može i mora da počisti, očigledno aludirajući na lidera radikala… Čanak je još rekao da su oni koji su pobeđeni 5. oktobra 2000. godine ponovo na vlasti, zahvaljujući tome što nije bilo dovoljno razumevanja za njegov predlog o lustraciji koji je tada izneo.

sds

– Petog oktobra su se bojali za svoj život, šestog za svoju imovinu, a već sedmog su počeli da razmišljaju o tome kako da se vrate na vlast – rekao je Čanak i dodao da greške koje su posle 5. oktobra pravljene moraju biti ispravljene.

Na kraju konvencije svojim pristalicama obratio se i sam Tadić, analizirajući sveukupno stanje u društvu koje je, tvdri, gore nego kada je on poražen na predsedničkim izborima od Tomislava Nikolića 2012. godine. Tadić je istakao da postoji veliki problem sa odlivom kadrova u inostranstvo, posebno naglašavajući primer lekara koji masovno odlaze u Norvešku u potrazi za boljim životom, a vlast umesto da ih motiviše da ostanu, podstiče da odu, čemu u prilog govori i postojanje mnogobrojnih agencija kojima je delatnost posredovanje u zapošljavanju naših kadrova u drugim zemljama.

Predsednik Socijaldemokratske stranke, dodao je da vlast želi da na taj način promeni strukturu biračkog tela, zatim se osvrnuo na ekonomske pokazatelje koji govore u prilog tome da se živi gore nego u vremenu njegove vladavine i pozvao Kragujevčane da na predstojećim lokalnim izborima zaokruže broj 7 – broj pod kojim nastupa lista okupljena oko Socijaldemokratske stranke na lokalu.

– Ja tražim da glasate za ovaj dobri broj, za ovaj srećan broj! Ovaj broj pokazuje snagu! Ja tražim angažman od vas! Da svakog svog bližnjeg motivišete da izađe na ove izbore! Tražim da budete hrabri! Da nastupamo jako, odlučno, da znamo šta nam je činiti! Tražim da pobedimo ponovo zajedno – istakao je Tadić na kraju svog obraćanja prisutnima koje je često prekidano burnim aplauzima i pozvao koalicione partnere, Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka da mu se pridruže na bini i, kako je rekao, nastave ovaj pobednički niz.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime