SZK: Skuplje stanarske karte novi atak na džep građana

1
382

Povodom odluke JKP “Šumadija” da stanarske karte za parkiranje poskupe za 50 odsto, saopštenjem za javnost oglasio se Pokret “Složno za Kragujevac”.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Drastičnim poskupljenjem stanarskih karata gradska vlast u Kragujevcu i rukovodstvo JKP “Šumadija” ponovo su pokazali da su im interesi građana potpuno nebitni.

Novi atak na džep građana, 50 odsto više cene za stanarske parking karte, ne može se drugačije objasniti, nego kao namera da se bez truda i zalaganja dopuni budžet JKP “Šumadija”. Kao što smo ukazivali na pogubnost širenja zona naplate na Aerodrom, a kako je najavljeno i na Vašarište i Erdogliju, tako i sada čvrsto stojimo uz stav da se radi o potupno pogrešnom konceptu i projektu koji samo produbljuje problem stacionarnog saobraćaja.

Pokret “Složno za Kragujevac” nastaviće da podržava bunt građana i da se svim snagama bori protiv zloupotreba gradske vrhuške”, saopšteno je iz SZK.

1 KOMENTAR

  1. Ako je povećanje cena stanarskih karata usmereno na poboljšanje kvaliteta usluge, onda je ono sasvim opravdano. Kragujevac je jedan od najjeftinijih gradova u Srbiji kada je u pitanju cena parkiranja. Npr. celodnevna parking karta u Krusevcu košta 150 dinara, a u Kragujevcu svega 110 dinara! Ono što prevashodno gradska vlast treba da učini jeste uklanjanje bespravno postavljenih limenih garaža koje predstavljaju jedno od najvećeg rugla grada. Čudi me da političari to ne vide…

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime