SZK: „Oko sokolovo“ – novi namet

0
585

Udruženje “Složno za Kragujevac” oglasilo se saopštenjem za medije povodom najava da bi i u Kragujevcu uskoro mogao da zaživi sistem poput beogradskog “Oka sokolovog”.

Saopštenje SZK prenosimo u celosti:

“Gradska vlast u Kragujevcu, bez plana i vizije kako razviti grad, privući investicije i otvoriti nova radna mesta, što bi doprinelo kako rastu standarda građana, tako i punjenju budžeta, pribegava “šibicarskim” trikovima, kako bi praznu kasu, koliko – toliko spasila presušivanja.

Nije bilo dovoljno to što je dupliran porez na imovinu građana, pa se sada pribegava smišljanu novih harača.

Jedna od ideja je uvođenje kragujevačke verzije “Oka sokolovog”. Za taj posao planira se nabavka tri vozila, a, to bi, kako su sami najavili, trebalo da košta oko 12 miliona dinara.

Verujemo da su kalkuacije pokazale da će građani, preko kazni, brzo isplatiti tu investiciju, u kragujevačkom slučaju nazvanu “Scan car”.

“Složno za Kragujevac” se ošto protivi ovakvom vidu, očigledno je, manipulacije, jer, da bi se, uopšte razmišljalo o takvoj vrsti kontrole parkirannja, prirodno, pa i domaćinski, bilo bi valjda da se prvo reši problem stacionarnog saobraćaja u gradu, odnosno obezbedi dovoljno parking mesta, pa tek tada globe neodgovorni.

Podsećamo da je i javna garaža u Kneza Miloša takođe promašena investicija, jer, svedoci smo, uglavnom “zvrji prazna”. Neadekvatna lokacija, loše pristupne saobraćajnice, previskoka cena dovoljno su ubedljivi agrumenti bili i pre izgradnje, ali to SNS vrhušci nije smetalo da posao privede kraju. Ima kome se isplatilo. Videćemo ko će trljati ruke kad počnu da krstare gradom “Scan car” mašine.

“Složno za Kragujevac” stajaće uvek uz interese građana, ukazujući na sve zloupotrebe i pogubne posledice loših odluka vlasti”, saopšteno je iz te političke organizacije.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime