SZK: Građani zaslužuju jeftinije grejanje

1
724

Pokret “Složno za Kragujevac” javnosti se obratio saopštenjem u kome ističe da Kragujevčani plaćaju nedopustivo visoku cenu grejanja.

Saopštenje SZK prenosimo u celosti:

“Energetika nastavlja da pljačka građane preskupim nametima predstavljenim kao račun za isporuku toplotne energije.

Prostom računicom Pokret “Složno za Kragujevac” došao je do podatka da je u Kragujevcu centralno gradsko grejanje za stan od oko 50 kvadrata najmanje dvostruko skuplje od bilo kog drugog vida individualnog grejanja. Zar ne bi trebalo da centralno bude najjeftiniji način grejanja?

Ako se ima u vidu broj zaposlenih kao i visina zarada u “Energetici” onda i ne čudi što Kragujevčani tokom cele godine moraju da se odriču drugih potrepština kako bi namirili potraživanja tog preuzeća, večito zaglavljenog “u restrukturiranju”.

“Složno za Kragujevac” snažno se zalaže za nižu cenu grejanja, ali i plaćenje te usluge samo tokom grejne sezone. Da bismo do toga došli osnovni preduslov je optimizacija troškova u “Energetici”.

I ne manje važno – uz to što ima besomučan apetit ka novčanicima svojih korisnika, “Enegretika” je, uprkos brojnim najavama vlasti da će ove sezone biti drugačije, i dalje jedan od glavnih zagađivača vazduha u Kragujevcu”, saopšteno je iz Pokreta “Složno za Kragujevac”.

1 KOMENTAR

  1. Menjaju direktore kao čarape a svaki dođe sa obećanjima a ode sa ostavljenim gubicima i što bi rekli ” jebo lud zbunjenog” . I dok smo mi ” zbunjeni ” ” ludaci ” odu na bolje radno mesto kao i sadašnji direktor koji je postao univerzalan za sve poslove ,iz opštine u ” Šumadiju ” sad u Energetiku a posle možda za savetnika za lokalnu kombinatoriku menjanja radnih mesta . Važno je zvanje a sve ostalo je s….

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime