SZK: Građani u dugovima, grad nezainteresovan

0
407

Najavljene investicije u unapređenje infrastrukture u Kragujevcu trebalo bi, u normalnim okolnostima, da obraduju građane, ali u uslovima kada dobar deo Kragujevčana jedva sastavlja kraj sa krajem postavlja se pitanje kako gradska vlast određuje prioritete.

Za pokret “Složno za Kragujevac”, nema dileme, prioritet je dobrobit građana. Vođeni logikom solidarnosti i pomaganjem najugroženijima, verujemo da bi trebalo razmisliti o načinu da se tom nemalom broju građana omogući da sve veća dugovanja za komunalne usluge i elektičnu energiju plati na rate, uz olakšice i pomoć grada.

Podsećamo, i u uslovima bez pandemije, mnogi su teško obezbeđivali egzistenciju za sebe i svoju porodicu, a kada dnevno imamo preko 200 zaraženih, taj posao za te ljude postaje gotovo nemoguća misija.

Uz to, cene namirinica svakodnevno rastu, gomilaju se dugovi za neplaćene račune za grejanje, struju, druge komunalne usluge, izvšitelji već zvone na vrata… Pozivamo predstavnike lokalne vlasti da pronađu način da se socijalno ugroženim Kragujevčanima adekvatno pomogne, a najavljena megalomanska ulaganja u infrastrukturu prilagode uslovima života.

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime