SZK: Građani poslali jasnu poruku

0
484

Povodom izbora za Savete građana mesnih zajednica u Kragujevcu saopštenjem za javnost oglasio se i Pokret “Složno za Kragujevac”.

Saopštenje SZK prenosimo u celosti:

“Složno za Kragujevac čestita svim grupama građana koje su, uprkos brojnim izazovima i pristiscima, pobedile na izborima za Savete građana mesnih zajednica. Istovremeno, smatramo da su i ovi izbori pokazali da ne postoji ni minimum demokratskih uslova za fer i poštene izbore, ali i da su građani spremni za promene.

Iako su izbori zamišljeni kao nestranački, prilika da građani izaberu ljude koje poznaju i u koje imaju poverenja, vladajuća Srpska napreda stranka ponovo je organizovala svoje članove, dovodila ljude na glasanje, vršila pristiske. Ipak, u skoro svim mesnim zajednicama gde su se u izbornu trku uključile i grupe građana, SNS je poražen.

Složno za Kragujevac ocenjuje da je mala izlaznost, svega oko 10 odsto, jasan pokazatelj da građani ne žele da učestvuju u tako organizovanim izborima. S druge strane ovi izbori su dokazali i da SNS režim, gde god naiđe na organizovani otpor, doživi poraz.

Promene su neophodne i moguće, građani su rekli svoje”, saopšteno je iz “Složno za Kragujevac”.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime