Svetski dan hrane biće obeležen i u Kragujevcu

0
1137

Oktobar se obeležava kao “Mesec pravilne ishrane”, sa ciljem skretanja pažnje javnosti da pravilna ishrana predstavlja jedan od najznačajnijih zdravstvenih resursa za očuvanje i unapređenje zdravlja. Ove godine “Svetski dan hrane”, 16. oktobar obeležava se pod sloganom: “Pravilna ishrana – ulaganje u budućnost”, sa fokusom na smanjenje broja gladnih u svetu.

Institut za javno zdravlje Kragujevac u saradnji sa predškolskom ustanovom “Čili Vili”, Gradskom tržnicom, Domom zdravlja, OŠ “Mirko Jovanović”, srednjim školama “Toza Dragović” i Medicinskom, uz podršku grada Kragujevca obeležiće Svestki dan hrane centralnim manifestacijama:

– 16. oktobra u 10 sati – radionicom i priredbom “Zdrava hrana je važna da bi sva deca bila snažna” u Predškolskoj ustanovi “Čili Vili”

– 17. oktobra u 11.30 sati defileom dece kroz Gradsku tržnicu na Aerodromu pod nazivom: “U susret zdravim namirnicama”

– 17. oktobra u 12 sati dečijim performormansom i pripremom zdravih obroka (sa kuvarima) u školi “Mirko Jovanović”.

Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Kragujevac, u okviru kampanje “Oktobar mesec pravilne ishrane” i obeležavanja 16. oktobra „Svetskog dana hrane“ raspisali su konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga na temu „Pravilna ishrana – ulaganje u budućnost”.

Ovaj konkurs je deo nacionalne kampanje i namenjen je deci u predškolskim ustanovama i učenicima osnovnih škola na teritotiji Republike Srbije. Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu pravilne ishrane.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime