Suvereni malteški red donirao Kragujevcu 28 aparata za merenje šećera

7
1678

5gc9pcfh copyNovi gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, sa saradnicima – članovima Gradskog veća za zdravstvenu zaštitu, dr Gordanom Damnjanović, i socijalnu politiku i društvenu brigu o deci, Slađanom Radisavljević, kao i sekretarom Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci, Nikolom Ribarićem, organizovao je danas prijem za ambasadora Suverenog malteškog reda u Srbiji Nj.E. gospodina Alberta di Luku.

Povod za njegovu posetu Kragujevcu je donacija od 28 aparata za merenje nivoa šećera u vrednosti od 131. 000 dinara koja uručena Društvu za borbu protiv šećerne bolesti.

Pozdravljajući goste, gradonačelnik Nikolić najpre je rekao da je ovo prva delegacija koju prima od kada je izabran za gradonačelnika i zahvalio se na donaciji koju su obezbedili za obolele od šećerne bolesti.

– U teškoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalazimo drago mi je da vidim da imamo prijatelje u svetu koji su spremni da nam pomognu – rekao je Nikolić.

Ambasador Suverenog Malteškog reda u Srbiji NJ.E. Alberto di Luka upoznao je gradonačelnika i njegove saradnike da je Maletški red prisutan u 104 zemlje sveta, uključujući i Srbiju već 11 godina i to sa svojom ambasadom i razvijenim diplomatskim odnosima.

– Ovde smo da napravimo prvi korak u saradnji, a naš cilj je da i dalje pomažemo onima kojima je pomoć potrebna. To je naša misija. Ideja da se pomogne Društvu za borbu protiv šećerne bolesti potekla je na aukciji u Italiji koja je održana nakon majskih poplava u Srbiji – rekao je di Luka

Gospođa Đordana Mil, potpredsednica Zepter grupe, kako je pojasnio ambasador Alberto di Luka, bila je inicijator pomoći za Društvo u Kragujevcu.

Donacija koja je danas uručena u Svečanom salonu zgrade Grada sastoji se od 28 aparata za merenje nivoa šećera u krvi sa kontrolnim trakama u pakovanju od po 50 komada, i upravo je Društvo za borbu protiv šećerne bolesti to iskazalo kao svoju potrebu u ranijim kontaktima sa donatorom.

Član Gradskog veća za zdravstvenu zaštitu dr Gordana Damnjanović, uz zahvalnost donatoru, rekla je da je ovo udruženje veoma aktivno i da brine i pruža pomoć obolelima od dijabeta.

– Njihova misija nije samo pružanje pomoći već i stvaranje aktivnog sportskog duha što je svakako važno za budućnost svih njih. Ova poseta je samo jedna u nizu jer očekujemo da ono što su u udruženju naveli kao prioritet, a to su namirnice, bezglutenska hrana, bude obezbeđeno od strane ljudi dobre volje – zaključila je dr Gordana Damjanović.

7 KOMENTARI

  1. Ccc…znači ovo ste stopirali i dopustili tek kada ste došli na vlast. Šta ćemo još videti? Naprasno završavanje autoputa do Batočine?

  2. Ovce su za sisanje!Ovo samo u srbiji ima.Oteto prokleto!Niko te nije birao da zastupas kragujevac!izabrale su te prodane duse koje su verku okrenule ledja.izadji na crtu pa onda bednim donacijama reklamiraj preotetu funkciju,sram te bilo !!!

  3. Al su se pretrgli smijesno donirali nekoliko zastarjelih aparatica za mjerenje secera.U Austriji se nabacuju sa tim aparaticima jer stalno izlaze novi.

  4. kako vas bre nije sramota da ovo pisete!?!
    Aparat za merenje secera u krvi kosta od 2000-3000din, i moze se u svakoj apoteci besplatno uzeti! Ludima koji boluju od ove blesti je potrebnija insulinska pumpa,koja znatno visee kosta i to bi bila prava donacija!
    Ovo je kao da deci date ljulaske,a ne napravite im igraliste na koje bi ih stavili.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime