Sutra počinju “Iluminacije”

0
2148

iluminacije„Iluminacije“, projekat kroz koji će se svojim delima predstaviti preko 50 mladih umetnika koji studiraju na Univerzitetu u Kragujevcu, biće otvoren sutra u 19 sati u Galeriji Univerzitetske biblioteke.

Autor ovog interdisciplinarnog kulturnog projekta saradnje Fakulteta pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu i Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu je Mia Lukovac.

Program:

17.06.2013.

Svečano otvaranje

„Iluminacije“ uvodnim predavanjem svečano otvara prof. mr Sretko Divljan, slikar i redovni profesor Fakulteta pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu.

Izložba radova studenata Fakulteta pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu i Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu.

Muzički deo programa: Sanja Lukovac (klavir) premijerno u Srbiji izvodi delo Illuminations, nemačkog pijaniste i kompozitora Andreasa Štafela.

 

19.06.2013.

Teorija i muzika

mr Violeta Vasiljević

Umetnik kroz prizmu međunarodnih konkursa

 

21.06.2013.

Teorija

Mia Lukovac

Umetnikovo Ja: rasvetljavanje privatne priče autora-stvaraoca

Muzika i teorija

Stanko Simić

Vasilije Mokranjac: Klavirska muzika poznog perioda stvaralaštva

 

24.06.2013.

Teorija

mr Nada Miletić

Svetlost u nauci i umetnosti: Christiaan Huygens i Johannes Vermeer van Delft

Muzika

Koncert studenata FILUM-a

Nastupaju: Marko Lukić, Marko Končarević, Dušan Đorđević, Aleksandar Aleksandrović, Ljubica Jovanović, Milica Slavković, Sara Abramović, Jelena Nikolić, Nikola Stojković, Darko Dimitrijević, Stevan Krstić, Sara Sarić, Luka Lopičić, Aleksandar Stevanović.

Svi programi, osim koncerta studenata FILUM-a, koji je planiran za letnju scenu, održavaju se u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu sa početkom u 19 časova.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime