Sutra počinje rad HISPA centra

0
1495

klinički centarHISPA centar na Klinici za kardiologiju Kliničkog centra Kragujevac, počinje sa radom u četvrtak, u 13 sati.

Centar za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga, u okviru Ambulante za interventnu kardiologiju, u prizemlju Klinike za kardiologiju, radiće za početak dva puta nedeljno: četvrtkom od 13 do 18 sati i petkom od 9 do 13 (izuzev novogodišnjih praznika 1. i 2. januara 2015.).

Za pregled u HISPA centru, neće biti potreban uput od izabranog lekara i besplatan je za sve pacijente.

Ukoliko zainteresovani pacijenti imaju dosadašnju medicinsku dokumentaciju o lečenju, poželjno je da je ponesu sa sobom na pregled, kako bi lekari imali uvid u prethodno zdravstveno stanje.

Početkom rada HISPA centra, dijagnostika i lečenje pacijenata koji boluju od hipertenzije, kao jednog od vodećih uzroka srčanog i moždanog udara, obavljaće se na Klinici za kardiologiju, kroz multidisciplinaran i individualizovan pristup.

Inače, udruženje centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga (HISPA), čiji je član i novootvoreni centar u Kliničkom centru Kragujevac, želi da kroz koordinisan i integrisan rad ovih centara pravovremeno i efikasno identifikuje, dijagnostikuje, leči i dugoročno prati bolesnike sa povišenim kardiovaskularnim rizikom.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime