Šutanovac posetio Kragujevac

0
1089

ds sutanovac obradovicU okviru predizborne kampanje liste „Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“, kandidat za narodnog poslanika Dragan Šutnovac, posetio je Kragujevac.

Na štandu, koji je bio posvećen razgovoru sa građanima na temu sprečavanja nasilja među mladima i narkomanije, i povećanju bezbednosti građana Srbije i Kragujevca, Šutanovac je istakao da je jako važno da se na lokalu izvrše preventive, da se mladim ljudima omogući dovoljan broj sadržaja koji mogu da ih okupe i odvuku od nasilja i huliganstva. On je dodao da je još važnije je da se na nivou ministarstva uradi jedna adekvatna reforma koja će omogućiti da se u svakom delu Srbije živi bezbedno.

U Srbiji je bezbednost bila na visokom nivou do pre par godina, danas je to ogroman problem. Svedoci smo da je u poslednje dve godine stopa kriminala u porastu, da je stepen bezbednosti kako u Kragujevcu tako i u celoj Srbiji u velikom opadanju. Ova Vlada i ova vlast izglasali su Zakon o amnestiji i pustili 3.600 osuđenih ljudi na slobodu, nakon čega je stopa kriminala u porastu u celoj Srbiji.

– Smatramo da je bezbednost jedna od osnovnih uslova za dobijanje stranih investicija. Ukoliko Srbija nastavi ovim putem imaćemo još više problema i zato na sledećim izborima građani Srbije treba da podrže upravo onu stranku koja je izvršila reforme u sektoru odbrane. Smatramo da imamo dovoljno kadrova, znamo, umemo, kako na lokalu, tako i u celoj republici da izvršimo reformu iz sektora bezbednosti – istakao je Šutanovac.

Govoreći o programu Demokratske stranke, Šutanovac je naglasio da će se Demokratska stranka zalagati i za veće investicije u poljoprivredu, formiranjem posebnog agrarnog fonda koji će investirati u agrar, koji će u ovom delu Srbije izgraditi dovoljan broj hladnjača i smeštajnog kapaciteta kojim će moći da se kontroliše cena koštanja proizvoda i kada njihova cena nije visoka.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime