Šumadijska regija protiv “događanja naroda”

0
893

Šumadijska regija je saopštila da je potrebno da se Srbija utemelji na evropskim vrednostimai i da konačno rasvetli i demontira pogubnu ratnu politiku i nasleđe Slobodana Miloševića.

Partnere iz demokratskog korpusa Šumadijska regija podseća da za društveno odgovorno opoziciono delovanje nije dovoljno biti protiv Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, međutim, suprotstavljanje sa još retrogradnijeg stanovišta sasvim je kontraproduktivno.

“Nikakvo događanje naroda, uzbunjenog oko identitetskih politika vere i nacije, Šumadijska regija ne podržava niti će podržati. Problemi ove zajednice su deficit pravne države, javnosti, pluralizma, decentralizacije, tržišta, životnog standarda, privredne produktivnosti i evro-atlantske integrisanosti, a svako skretanje pažnje sa ovih problema predstavlja manipulaciju s ciljem održanja zla i goreg, čemu će se Šumadijska regija beskompromisno suprotstavljati”, navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima.

Kako navode u Šumadijskoj regiji, najveći greh demokratskih partija Srbije prema evropskoj politici regionalnog mira jeste taj što nikada nisu do kraja rasvetlile i demontirale pogubnu ratnu politiku Slobodana Miloševića.

“To nije bilo ni moguće zato što su vodile spoljnu politiku neutralnosti, na ”četiri stuba”. Tako su dozvolile obnovu njegovih zabluda: poricanje genocida, negiranje ratnih zločina, povratak na rasni koncept nacije i ideologiju njenog istorijskog prava. Zato Šumadijska regija poziva partnere iz demokratske opozicije da ne upadaju u zamku tog koncepta politike, koji je leglo aktuelnog režima, već da nam se pridruže u zastupanju evropskih vrednosti i toka savremene civilizacije u Srbiji”, navedeno je u saopštenju ŠR.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime