“Šumadija” ima podršku grada Kragujevca

0
921

Zahvalјujući dokapitalizaciji grada Kragujevca u iznosu od 70 miliona dinara, pre dve godine, tadašnji “Šumadija DES” izbegao je sigurnu likvidaciju. Namirivanjem obaveza iz prošlosti odnosno ulaganjem u kapital preduzeća, preuzimanjem udela i osnivačkih prava od Republike Srbije, grad Kragujevac kao većinski vlasnik polako vraća preduzeće na put stare slave.

Gradonačelnik Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, kako prenosi zvaničan sajt Gradske uprave, posetili su preduzeće “Šumadija” i sa rukovodstvom razgovarali o proširenju proizvodnog programa.

“Grad hoće i može da pomogne, a danas smo ovde da operativno razgovaramo o pojedinim stvarima kao što je nabavka opreme za proizvodnju tartan podloge. Shvatili smo da kao grad plaćamo jako visoku cenu podloga za teren, za našu decu. Sa druge strane imamo, da tako kažem, gradsku radionicu Šumadija koja to može jeftinije i povolјnije direktno da uradi za nas. Bespotrebno je da novac ostavlјamo na tržištu kada ima ko to da nam radi”, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Nastalo kao zaštitna radionica po završetku Drugog svetskog rata, kasnije specijalizovano za profesionalnu rehabilitaciju i zapošlјavanje osoba sa invaliditetom, preduzeće danas zapošlјava 61 radnika od čega je 35 sa invaliditetom. Zbog toga je ovo preduzeće karaktiristično i značajno za grad Kragujevac koji je preuzimanjem bez naknade udela od države postao većinski vlasnik.

Preduzeće Šumadija danas se bavi izradom radnih stolova, polica, stolica i ostalog nameštaja po meri za sve vrste namena, mobilijara za dečija igrališta, školskih igrališta i teretana na otvorenom, svih vrsta ograda i kapija, opreme za svlačionice, rampi za osobe sa invaliditetom, metalnih konstrukcija različitih namena, stolova, klupa, korpi za otpatke i ostalih elemenata za parkove.

“Zahvalјujući dokapitalizaciji preduzeće je stavlјeno na noge i možemo da kažemo da se razvojni put našeg preduzeća uklapa u ubrzani razvojni put grada Kragujevca. Ovo nije ulaganje u propalu firmu. Mi smo potrebni gradu i kao što smo pokazali možemo mnogo toga da obavimo. Intenzivno se radi na obnovi dečijih igrališta, krenuli smo u obnovu sportskih terena i parkovskih mobilijara. Takođe, ovim potezom pokazujemo da brinemo o najugroženijoj grupi lјudi u našem društvu, a to su osobe sa invaliditetom koje ovde rade i zarađuju svoju platu. Oni su osposoblјeni da mogu da obavlјaju poslove i da na taj način daju svoj doprinos ovom društvu, koje može da im se oduži na taj način što će obezbediti posao za njih kako bi redovno primali plate”, istakla je direktorka Jasmina Mihajlović.

Inače, preduzeće nudi i usluge farbanja, plastificiranja, hladnog cinkovanja, izrade i održavanja sajtova, blogova i naloga na društvenim mrežama, vođenje marketing kampanja na internetu, kao i druge marketing usluge.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime