Stevanović sa Jovanovićem i Ničićem formira savez

1
1806

gradsko vece veroljub stevanovic nebojsa vasiljevicKragujevac – Do kraja meseca biće formirana nova politička organizacija, sastavljena u vidu saveza koji će da bude, kako je izjavio Čedomir Jovanović, lider LDP, „opozicija vlasti jednog čoveka“.

Nakon današnjeg sastanka u Kragujevcu kojem su prisustvovali gradonačelnik Veroljub Stevanović, Čedomir Jovanović, Boško Ničić i drugi koji su zainteresovani da učestvuju u novoj koaliiciji, jasno je da se formira „široki front opozicije koji će da se sastoji ne samo od političkih stranaka, već i od lokalnih lidera, sindikata, nevladinih oragnizacija i svih onih kjoji odgovorno misle o Srbiji“.

– Mi nemamo pravo da budemo samo posmatrači u zemlji čiji se temelji ljuljaju. Mi ne zagovaramo ulicu, ali tražimo da vlada postavi jasan program za izlazak iz krize. Privreda stoji, ušli smo u recesiju. Koliko god da su široka Vučićeva leđa, ona ne mogu da izdrže sve probleme koji su pred Srbijom. Ja nisam video ministra privrede, poljopprivrede, energetike, da se pojave i da kažu neko rešenje za postojeće probleme. A poplave su uništile Kolubaru. Imamo kontraproduktivne mere vlade, kao što je zabrana zapošljavanja, a tako mladi ljudi koji imaju znanja ne mogu da pomognu svojoj zemlji. SNS ima 200 poslanika koji mogu da izglasaju u parlamentu svaki zakon, ali je to u realnosti samo mrtvo slovo na papiru, ako nije donešen u razgovoru i dogovoru sa ljudima po celoj Srbiji – rekao je Čedomir Jovanović.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je rekao da se tokom vikenda video i sa Borisom Tadićem.

– Mi smo drugovi dugo godina, i to je bio jedan zajednički ručak. 100 dana je rok za svaku vladu, ili vlast, da uradi ono što je obećala. Ako niste uradili, idite. Loša je situacija i niko nema pravo na to, i mora da se radi odgovornije i profesionalnije – rekao je Veroljub Stevanović.

On je istakao da će ispred saveza koji formira u narednom periodu biti dva zadatka – efikasan odgovor na trenutne probleme i definisanje strategije rešavanja “svih problema koje nasleđujemo iz generacije u generaciju, a koji nas definišu kao najnesrećniju evropsku zemlju u ovom trenutku”.

Izvor: Blic

1 KOMENTAR

  1. Sa Cedicom ulazis Verko u koalciju?Tek sada si potpisao polticku,, smrtnu presudu,,.I ovako–crno ti se pise!

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime