Stevanović: Nisam predao vlast, jer mi je oteta

2
2799

verko stevanovicBivši gradonačelnik Kragujevac Veroljub Stevanović izjavio je da nije izvršio primopredaju vlasti novom gradonačelniku Radomiru Nikoliću jer mu je oteta.

On je dodao da bi bio tužan da je vlast izgubio na izborima, te da je sada, kako je rekao, rasterećen jer je „oteto nešto što nije trebalo“.

– U normalnim i legalnim okolnostima kada izgubite vlast onda je lepo i predate. Da sam izgubio na izborima razmišljao bih da li sam loše radio i da građani nisu zadovoljni. Ovako nemam šta da predajem – rekao je Stevanović.

Komentarišući da su u nekim tabloidima glavne teme hapšenje i revanšizam, smenjeni predsednik Skupštine grada i potpredsednik „Zajedno za Šumadiju“ Saša Milenić rekao je da od nove gradske garniture ne očekuje da će biti revanšistički raspoložena.

– Ne očekujem da će se metodama policijskih pritisaka i političkih zloupotreba oslobađati svojih političkih protivnika, zato što je upravo na tim metodama stvorena nova skupštinska većina – rekao je Milenić i dodao da ukoliko bi nova vlast nastavila sa tim metodama, ozbiljno bi ugrozila sopstvenu većinu u skupštini.

Stevanović je ukazao da je sadašnja vlast u boljoj poziciji od prethodne jer je grad po svim parametrima, a posebno ekonomskim, treći u Srbiji.

– Kada smo mi preuzeli vlast, Kragujevac je bio na 137. mestu – rekao je Stevanović i dodao da su oni u ovoj godini dobili 300 miliona transfernih sredstava, to bi bilo više nego dovoljno za rešavanje svih problema u gradu.

Milenić i Stevanović su izjavili da ne žele da čestitaju novom rukovodstvu, jer su na vlast došli na sporan i nedemokratski način.

Kako je najavljeno na konferenciji „Zajedno za Šumadiju“ će, već od sutra, krenuti u kampanju od dvorišta do dvorišta, kako bi Kragujevčani proverili potrebe za tom strankom i odlučili da li im treba lokalna samouprava kakvu su imali do pre nekoliko dana.

Milenić je naveo da mu, kako je rekao, ostaje da napiše knjigu o tome šta je uradio u političkom životu, dok se Stevanović nije izjašnjavao o tome čime će se u buduće baviti.

2 KOMENTARI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime