Stevanović: Nije dovedeno u pitanje funkcionisanje „Kneginje Ljubice“

9
2104

Verko„Centar za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“ je jedinstvena ustanova kod nas. Kada smo je osnivali cilj nam je bio da u toj oblasti unapredimo sve ono što se da unaprediti i u tome smo uspeli, sa ciljem da to negujemo i poboljšavamo. Zakon o budžetskom sistemu nas je, na neki način  limitirao ili počeo da limitira, ali nijednog trenutka nismo doveli u pitanje opstanak ili funkcionisanje“ rekao je gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović u izjavi za TV Kragujevac i TV kanal 9, povodom spekulacija koje su se, na ovu temu, pojavile u javnosti.

– Razmišljajući o tome šta moramo da uradimo u skladu sa pomenutim Zakonom, a u nameri da sačuvamo tu instituciju, imali smo neke varijante koje nismo uspeli do kraja da realizujemo. Sadašnje rešenje rezultat je dogovor sa zaposlenima iz Centra. Zajedno sa njima, svesni koliko je važno da čujemo šta oni imaju da kažu, učinili smo sve, ne samo da sačuvamo nego i da unapredimo rad te ustanove. Oni su indirektni  budžetski korisnici i postoje dve varijante koje uzimamo u obzir kada ovo rešavamo – prva je da se oni vrate pod okrilje Centra za socijalni rad. Ministarstvo to prihvata uz uslov da pitanje finansija rešava Grad. Druga opcija je da zadrže sadašnji status ustanove, što mislimo da je bolje i da Grad opet finansira njihov rad. Tu samo postoji problem broja ljudi koji će, nadamo se, vremenom da se usaglasi, jer je potrebno zadržati nivo usluga – rekao je Stevanović.

On je dodao i da je ova ustanova vrlo specifična i jedinstvena i da je o statusu zatraženo mišljenje resornog ministrstva.

– Oni u svakom slučaju, ostaju „Kneginja Ljubica“ sa svim onim obavezama i uslugama koje imaju i koje će imati i nikakve druge priče nisu moguće, ali su bile predmet političkih i politikanstskih priča određenih stranaka.To je njihovo pravo, ali ih ne razumem. Ustanova ostaje, ona će se razvijati, unapređivati, između nas je izuzetna saradnja i bilo bi dobro da i njih čujete po ovom pitanju – kazao je Stevanović.

Na pitanje na koje stranke konkretno misli gradonačelnik Stevanović je odgovorio da misli na SNS, koja govori da se smanjuje broj zaposlenih u toj ustanovi ili se ukida, jer je potrebno sačuvati broj činovnika u Gradskoj upravi.

– To je netačno, a zaposleni u Centru za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“ takođe su naši činovnici. Nije problem njihovo finansiranje već broj ljudi, ali mislim da u narednom periodu, zajednički, uz neke saglasnosti možemo da rešimo i pitanje broja zaposlenih jer nas to limitira, zaključio je Stevanović.

9 KOMENTARI

 1. kako se zove ovaj covek? carobnjak iz oza.kome prica bajke pa nismo svi deca.pukli ste kradonacelnice nacisto.pa dobro sve ima kraj i vasa bajka,ali ovo je najcrnja bajka u istoriji Kragujevca.stidite se malo nije na odmet.dovedeno je u pitannje sve,ovaj centar to je mali deo vase unistilacke delatnosti i naravno vasih “cenjenih”,samohvalisavih saradnika…,ali sad je stvarno kraj,the end.

   • Ada covek vidis da vise voli da gleda druga posla nego svoj. Verovatno dokonise kuci pa ima vremena da udara komentare. A mislim da posteno nije prdnuo u zivotu :)

 2. Ne moze deco ovom PITBULU ni Bog da pomogne ali molimo se da ga bar prosvetli i u ovom vremenu posta, kada svi oprastaju i on se nauci vrednostima pravoslavlja. Eh, zamislite da je Car Lazar na svaku ovakvu stvar skakao poput ovog, kako ste ga vi lepo krstili dokon coveka. A to su opasni ljudi… Takvi u Lazarevo vreme nisu imali najmanje prst na ruci, zbog klevete naravno, a da ne pominjem celu ruku, oko a bogami neko i glavu. Oprostite mu a i ti sinko oprosti sam sebi, bice ti lakse

  • Kakav bre Lazar? Da li ste vi normalni? Upoređujete Verka sa njim? Očigledno je najveći problem većine onih koji ostavljaju komentare apsolutno subjektivno i iracionalno sagledavanje situacije u gradu, posebno onih oblasti za koje najveću odgovornost ima gradska vlast, a ne državni organi. Nije nikakav problem poštovanje svega onoga što je dobro urađeno u gradu u periodu 1996.-2000. i od 2004. do sad, ali je veliki problem taj što od 2004. na ovamo uglavnom preovlađuju strašno loše stvari, za koje su direktni krivci Verko i ekipa. To ne vidi samo onaj ko neće, bar javno, jer se lepo udomio u nekom JP, ne radeći apsolutno ništa za dobru platu, zahvaljujući najgoroj vrsti ulizištva, ili onaj ko i ne može, jer mu je glava duboko u stražnjicama određenih ljudi. Ne znam ni odakle ste rodom, ni kad ste došli ovde (ako niste ovde rođeni) i gde stanujete, stoga ću ponoviti ono što stalno pišem u svojim komentarima – delovi grada koji nisu podobni gospodinu gradonačelniku iz bilo kog, makar i najbanalnijeg, razloga, za gradsku vlast bukvalno i ne postoje. A pare se troše na sve strane. Samo to je dovoljan razlog za smenu Verka i ekipe. Ne kažem da će biti bolje sa SNS-om i DS-om, zapravo sam siguran da neće, ali Verko je preterao i zaslužio je da ide.

 3. u Lazarevo vreme su za kradju,lazi,kao sto laze kradonacelnik, njegovi saradnici i pristalice(kao ovaj pera i doca gore) sekli glave,a ti pope gledaj svoja posla i smanjite malo cene i vi kradete ovaj jadni narod,svi ste se udruzili…koja kleveta pa sve je tacno,sve se zna samo vi takvi ne znate,niste iskusili,jer vi ste vasi.pa pogledajte parohiski dom,nasta ono lici ni engleski kraljevi nisu ziveli onako,a ovaj sirotinjski narod i to placao.a sto pominjete post ja nikom ne zelim zlo,meni je savest i dusa cista,a za vas nisam siguran…znate Bog sve prasta.

  • hahahahah zalosno ali istinito,i crkva nas krade…imaju svoj cenovnik a nekada je bilo koliko ko da…sad pogledajte vozni park koji crkva poseduje…odakle…porez,naravno ne placaju…sve je receno u ovoj drzavi,nije samo Verko kriv….ja njega i zalim,on i ne zna sta se radi po gradu…lazu ga svi oko njega…a nazalost samo ce on da ide na robiju….svi,ali svi kradu,zato vise ne glasammm

 4. Hahhah,cenim te i postujem tvoje misljenje .iskren si i kazes sto ti je na srcu i dusi.imas moju podrsku,brate.za razliku od nekih ovde koji ne znaju ni sta kazu ,ni gde su posli.pozzdrav,ziv bio..

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime