Stevanović: Kragujevac spreman za nove izazove

1
906

veroljub stevanovicNa kraju smo jedne specifične, teške godine u kojoj smo svi kao društvo, ali i pojedinačno, imali velike probleme koje smo pokušavali da rešimo i nadam se da smo u tome uspeli – rekao je Veroljub Stevanović gradonačelnik Kragujevca na tradicionalnom novogodišnjem prijemu.

„Najvažnije od svega je da smo zajedno, u gradu koji prednjači po svemu, u gradu koji mnogo volimo i kome smo apsolutno posvećeni. Zahvaljujem se svima koji su podržavali rad lokalne samuprave i davali podsticaj da istraje u najtežim trenucima u ovoj godini.

Nažalost, 2013. je počela podmetnutim aferama i bahatim odnosom republičke vlasti prema nama. Godinu završavamo direktnim finansijskim udarom države na grad. Ali, bez obzira na sve probleme sa kojima smo bili suočeni, mi smo još uvek tu, neuporedivo jači i odlučniji, spremni za sve izazove koji su pred nama. Mi smo spremni da radimo na dobro svih nas i građana Kragujevca.

Želim da godinu koja odlazi upamtimo po dobru, da sve što je bilo loše ostavimo iza sebe i probamo da sa optimizmom uđemo u Novu godinu, koja će po mom mišljenju biti veoma teška. Bez obzira na to dajte da svu snagu koju imamo usmerimo da nam bude bolje, jer ništa ne dolazi samo od sebe. Znamo ko smo, šta smo, gde smo bili, gde smo došli i šta bi trebalo dalje da radimo.

Mi smo spremni da učinimo bukvalno sve, da takvu situaciju prevaziđemo. Nećemo zaustavljati investicije, Kragujevac je bio i ostao najpovoljnije mesto za ulaganja. Učinićemo sve da građani Kragujevca ne osete predstojeću krizu u toj meri, jer strahujem da će standard biti jako nizak, da će u tom delu biti dosta problema. Mi smo uvek išli korak napred, u susret problemima i rešavali ih pre nego što se iskomplikuju. Borićemo se svim srcem za naš grad i dokazati da smo spremni da radimo posao koji nam je poveren.“

1 KOMENTAR

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime