Stevanović i Obradović: Infrastruktura – najveći problem u prigradu i na selu

0
1331

dusan obradovic veroljub stevanovicPutna infrastruktura, sanacija domova kulture, vodosnabdevanje, ulična rasveta, regulacija vodotokova i divlje deponije samo su neki od problema koji muče žitelje prigradskih i seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Kragujevca.

O ovim problemima danas su njihovi predstavnici imali priliku da razgovaraju sa gradonačelnikom Veroljubom Stevanovićem i Dušanom Obradovićem, članom Gradskog veća za lokalnu samoupravu, regionalni razvoj i saradnju sa Vladom Republike Srbije.

– Naša je želja da na dobro svih građana, ovakvim susretima koji će postati redovna praksa pokušamo da razmenimo informacije i brže rešavamo probleme sa kojima se suočavate. To je tek jedan od načina da unapredimo našu dosadašnju saradnju. Najvažnije je da u susret narednoj godini, period do budžeta iskoristimo na pravi način, da planiramo sredstva za 2015. godinu onako kako zajedno odlučimo da je najbolje – rekao je gradonačelnik Stevanović.

Novoizabrani član Gradskog veća, Dušan Obradović, istakao je da je ovo samo prvi u nizu redovnih sastanaka i da su u planu se novi organizuju jednom mesečno.

– Danas su ovde predstavnici 40 prigradskih i seoskih mesnih zajednica, a već naredne nedelje planiramo da organizujemo susret sa predstavnicima gradskih mesnih zajednica. Želimo da ubrzamo protok informacija i skratimo put do rešavanja problema. Obavestili smo predstavnike mesnih zajednica o nameri da omogućimo savetima MZ da sledeće godine raspolažu sa budžetom od 100.000 do 200.000 dinara, u zavisnosti od veličine, za neke osnovne potrebe, a taj novac je dovoljan za neke sitne intervencije – kazao je Obradović.

Istovremeno, kada je reč o sredstvima za rad, uskoro bi trebalo da bude doneta odluka da se svim mesnim zajednicama, kojima do sada to nije učinjeno, dodele prostorije na korišćenje.

– To je važno, jer će u budućnosti moći da iznajmljuju taj prostor po tržišnim uslovima i novac od zakupa, u skladu sa zakonom, koriste za kupovinu, izgradnju, tekuće popravke, održavanje zgrade kao i nabavku i održavanje opreme. Infrastuktura je, pokazalo se najveći problem a to smo i očekivali. Ima i problema koji nisu u nadležnosti mesnih zajednica, ali ako je neko predsednik Saveta, on predstavlja sve građane sa te teritorije, a problemi su, kako se danas čulo, raznovrsni kao što je, recimo, otvaranje apoteke ili ambulante Doma zdravlja – zaključio je Obradović.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime