Stefanu potrebna pomoć da progleda

0
1842

Kako bi barem delimično povratio vid mladi Kragujevčanin Stefan Jovanović, koji je napadnut bejzbol palicom ispred škole kada mu je smrskana lobanja, bi u Rusiji trebalo da ima više operacija. Za lečenje je potrebno dosta novca, pa je pokrenuta crowdfunding kampanja, kako bi se prikupila neohodna sredstva.

15032549_1475469777-4955

Podsetimo, Stefan Jovanović je napadnut u Kragujevcu marta 2013. godine kao devetnaestogodišnjak, ispred svoje škole. Bejzbol palicom mu je smrskana lobanja, 120 dana je bio u komi, a kada se probudio, vitalni organi mu nisu radili. Ostao je slep i dobio epilepsiju. Stefanova majka je bila pored njega danonoćno, živeli su u institutu “Mirolsav Zotović” da bi Stefan ponovo naučio da govori, pomera prste i glavu.

Majka je pronašla doktora u Rusiji, koji je izmislio aloplant tehnologiju. Profesor Muldašev može Stefana da operiše i veruje da će mu to povratiti vid toliko da može sam da obavlja osnovne funkcije. Minimalna cena operacije jednog oka je 5.000 evra. Trebalo bi da ima 4 do 6 operacija, u zavinosti od toga kako Stefanov imuni sistem prihvati strano tkivo i regenriše ga. Zbog toga je pokrenuta crowdfunding kampanja, u kviru koje će humani ljudi pomoći da se prikupe sredstva za operacije.

Detaljniju priču o napadu na mladića koji je potresao Srbiju i o samoj kampanji, možete pročitati na sledećoj adresi: https://www.gofundme.com/StefanJovanovic

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime