Stefanović peti na Svetskom kupu u Minhenu

0
2887

Milutin Stefanovic1 copy

Strelac „Čika Mate“, Milutin Stefanović, osvojio je peto mesto vazdušnom puškom, na Svetskom kupu u Minhenu.

U konkurenciji od čak 114 takmičara, kragujevački strelac je u finale ušao kao sedmi, u kvalifikacijama u kojima su odlučivale nijanse.

Od početka finala Stefanović se selio od petog do šestog mesta. Pred 14. hitac, posle kog ispada petoplasirani, Stefanović je za četvrtoplasiranim Ukrajincem Kulišom zaostajao 0,8 krugova. Naš reprezentativac je pogodio „devetku“ (9,7) koja nije bila dovoljna da nastavi borbu za odličja u vrlo kvalitetnom finalu, pa je ostao na petoj poziciji.

– Peto mesto je u ovakvoj konkurenciji više nego zadovoljavajući plasman. Na kraju kvalifikacija Milutin se mučio, bili su mu neophodni odlični hici da bi se našao u finalu. Uspeo je, ali se zbog toga istrošio, pa u finalu nije pružio sve što može – ocenjuje sportski direktor SSS Srećko Pejović.

Zlato je osvojio debitant u svetskim kupovima devetnaestogodišnji Kinez Ksuečao Kijan sa 210,6 krugova, čime je za jedan deseti deo kruga nadmašio svetski rekord zemljaka Haorana Janga sa SK u Minhenu 2013. godine.

Milenko Sebić je zauzeo 20, a Stevan Pletikosić 58. mesto.

Vazdušna puška, muškarci: 1. Ksuečao Kijan (Kina) 210,6 (svetski rekord finala), 2. Jifei Cao (Kina) 208,3, 3. Sergej Kuliš (Ukrajina) 186,8, 4. Julijan Justus (Nemačka) 165,3, 5. Milutin Stefanović (Srbija) 143,5…

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime