Stalno otvoreni konkurs za projekte iz oblasti privrede

0
1597

gradsko vece

Gradsko veće na danas održanoj sednici utvrdilo je nacrt odluke o zaduživanju grada Kragujevca za finansiranje deficita tekuće likvidnosti u iznosu od 220.000.000 dinara i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje.

Odobornicima gradskog parlamenta upućene su još odluka o eksternoj reviziji završnog računa budžeta grada Kragujevca za 2015. godinu, zatim, program o izmenama i dopunama programa poslovanja JP Dirkecija za urbanizam, kao i program rada odnosno godišnji finansijski plan Ustanove Spomen park “Kragujevački oktobar“ za tekuću godinu.

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje ugovora o obezbeđivanju sredstava za vršenje osnivačkih prava nad Domom zdravlja i Zavodom za hitnu medicinsku pomoć, a za te namene u budžetu grada opredeljeno je 14 odnosno deset miliona dinara.

Na danas održanoj sednici Gradsko veće usvojilo je odluku o objavljivanju stalno otvorenog konkursa za prijavu predloga projekata udruženja/organizacija iz oblasti privrede u cilju dodele sredstava iz budžeta za 2016. godinu koji su od značaja za grad Kragujevac. Stalno otvoreni konkurs će biti objavljen na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca.

Gradsko veće dalo je i saglasnost na zaključenje Aneksa II Sporazuma o članstvu zaključenog između Grada Kragujevca i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj kojim će se važenje i obnavljanje Sporazuma ograničiti na dve godine.

FOTO: Duško Đorđević

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime