SSP: Vlast se nedomaćinski odnosi prema imovini građana Srbije

0
962

Stranka slobode i pravde u Kragujevcu nastavila je seriju konferencija za medije na otvorenom pod nazivom “Stazama lažnih SNS obećanja”. Ovoga puta govorilo se o izgradnji objekta Centra za matične ćelije.

U gradskom odboru SSP podesećaju da je izgradnja Centra za matične ćelije počele krajem 2015. godine, kao i da je trebalo je da budu okončani u aprilu 2017.

“Ovaj projekat Kragujevčani su dočekali sa radošću jer su ga doživeli kao razvojnu šansu za grad i priliku za zaposlenje i dalje usavršavanje kadrova sa Medicinskog fakulteta i iz Srednje medicinske škole, posebno zato što je na čelu te institucije trebalo da bude čuveni geneticar Miodrag Stojković. Rezigniran odnosom vlasti prema ovom projektu i kašnjenjem sa radovima profesor Stojković je napustio Srbiju i otišao da predaje na Harvardu, a naši mladi medicinari su u velikom broju otišli put Nemačke, Norveške, Slovenije”, navode u SSP.

U toj stranci ističu da je Centar republički projekat u koji su uložena znatna sredstva, odnosno da se radi se o više miliona evra, te da je ovo što “sada možemo vidimo primer nedomaćinskog odnosa prema imovini građana Srbije”.

“Objekat je delimično izgrađen iz kredita i napušten. Ostavljen da propada, a dug banci mora da se vrati. Sa kamatom, novcem građana Srbije. U predizbornoj kampanji za poslednje izbore ovaj projekat je u luksuznom spotu predstavljen kao postignuće lokalnog SNS, a gradonačelnik Nikola Dašić je prilikom formiranja vlade rekao da će u tražiti podršku da se nastave radovi na ovom projektu. Pozivamo gradonačelnika da javnosti objasni u čemu je problem, zašto se stalo sa radovima, zašto je objekat ostavljen da propada, čija je to odgovornost i šta će grad i on lično preduzeti da se ovaj problem reši i radovi nastave”, zaključuju u SSP.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime