SSP: (SNS) vojsko, voljno!

0
1044

Iz kragujevačog odbora Stranke slobode i pravde saopšteno je da je odluka gradskih većnika da iz budžeta mesnih zajednica povuku 300.000 dinara sredstava namenjenih finansiranju naknada administrativnih službenika, značajna pobeda, jer je taj novac bio spreman za plaćanje poslova političkih komesara vladajuće stranke.

Kako je navedeno u saopštenju Skupština grada Kragujevca usvojila je odluku u kojoj stoji da svaki Savet mesne zajednice može da angažuje lice čiji će zadatak biti da obavlja administrativno tehničke poslove za potrebe Saveta.

“Obrazlažući odluku na sednici Skupštine grada gradonačelnik Kragujevca je izjavio da će ukupan trošak za ovu namenu iz budžeta grada Kragujevca biti od 12 do 14 miliona dinara. Mesec dana nakon ove skandalozne odluke u budžetu je za tu namenu bilo opredeljeno čak 22 miliona i 100 hiljada dinara, što znači da je svakoj od mesnih zajednica pripadalo po 283.000 dinara na godišnjem nivou. Od tog iznosa odbijalo se 20.000 dinara za proslavu dana mesne zajednice, a ostatkom iznosa trebalo je da budu plaćeni sekretari saveta mesnih zajednica. Grad je u isto vreme uvećao porez na imovinu građana za 33,34 odstp kako bi povećao budžetski prihod grada za 140 miliona dinara, iza čega se pored ostalog krila i potreba za obezbeđivanje sredstva za finansiranje ovih lica koje smo kolokvijalno nazvali partijski komesari”, navode u SSP.

U toj stranci podsećaju da su se u više navrata oglašavali o toj odluci i njenoj suštini, pravoj, lukavoj prirodi. Kako svi znamo, ističu u SSP, da je za dobijanje bilo kakvog posla u gradskim i državnim službama potrebna članska karta SNS, jasna je namera koja stoji iza ove odluke, a to je finansiranje stranačke SNS vojske.

“Danas smo zadovoljni vešću da se pomenuta odluka ukida, što možemo značajno da pripišemo našem aktivizmu i velikom pritisku javnosti koji je posledično nastao. Njihov strah od kazne birača, koja ih svakako čeka na prvim sledećim izborima vodi u konstantne greške u potezima i stalnim pokušajima zloupotrebe sistema. Ukinutu odluku pozdravljamo i najavljujemo da ćemo i dalje sa posebnom pažnjom pratiti rad gradske vlasti, vodićemo još intenzivniju kampanju, pratiti i pokazati sugrađanima koliko je nekompetentna kragujevačka vlast u svom delovanju. Bićete ogoljeni”, poručuju u saopštenju SSP koje je potpisao potpredsednik gradskog odbora Obrad Turković.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime