SSP: Rekonstrukcija rekonstrukcije Tržnice

0
1083

U gradskom odboru Stranke slobode i pravde navode da je probijen još jedan rok za završetak rekonstrukcije centralne gradske pijace. Saopštenje SSP Kragujevac prenosimo u celosti:

“Navršavaju se skoro dve godine od kada se sva pijačna trgovina ovog grada obavlja u asfaltom oronuloj ulici Crvenog barjaka.

Podsetićemo da je aprila 2020. godine obećan završetak rekonsturkcija Tržnice za decembar tekuće godine. Međutim, tog decembra u njihovom maniru sledi naredno obećanje za krajnji rok –  jul 2021. godine. U julu ove godine priznaju da se urušio deo fasade i sebi daju još šest meseci za popravni ispit bezidejnosti.

Danas obaveštavamo sugrađane da iz pouzdanih izvora saznajemo da je grad odlučio da napusti dosadašnji projekat rekonstrukcije Tržnice, kao i da će novi projekat doneti pogubne posledice po već značajno urušeno stanje ovog monumentalnog objekta, kao i dodatne troškove.

Izmene koje ce se desiti odnose se na odustajanje od podzemne garaže planirane ispod objekta, sa 53 parking mesta. Zatim, dva popularno nazvana “bunkera” izgrađena na zapadnom platou Tržnice, planirani za potrebe garaže biće uklonjeni. Najdiskutabilnija najava je da će nova namena podrumskog prostora Tržnice u kojem je trebalo da se nalazi podzemna garaža biti namenjena za supermarket jednog od poznatih maloprodajnih lanaca u Srbiji.

Da li smo oskrnavili zgradu zbog eventualnog marketa u podrumu? Da li građani ovoliko čekaju zbog suludog projekta zatvorene garaže ispod objekta?

Pomenute izmene zahtevaju dodatna sredstva, a podsećamo da su dosadašnje igrarije u vezi sa ovim preskupim projektom sugrađane koštale 3 miliona evra.

Kragujevčanima je oduzeto pravo da pazare u uslovima 21. veka, dok je poljoprivredne proizvođače lišila prihoda koji je trebalo da ostvare od svog rada. I jedni i drugi u “blatu”, svako na svoj način. Nema izgleda da će Tržnica uskoro početi sa radom i potpuno je izvesno da do otvaranja ovog objekta neće doći ni za 14 dana, što je rok koji su sami odredili.

Jedina nada koja građanima ostaje je njihov gubitaški proračun, jer istraživanja po ovom pitanju govore o besu građana i padu rejtinga, ta svest da im se igranje sa strpljenjem ljudi po ovom pitanju više ne isplati. Razum i savest odavno nisu u igri”, saopšteno je iz Stranke slobode i pravde u Kragujevcu.

.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime