SSP: Koliko je parada koštala Kragujevčane?

0
1937

Povodom vojne parade koja je juče održana u Kragujevcu, kao i načinu prireme tog dogđaja, saopštenjem za javnost u formi otvorenog pisma gradonačelniku, oglasio se gradski odbor Stanke slobode i pravde.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Gradonačelniče, imajući u vidu da ste se svojski potrudili da dočekate vođu, možemo slobodno reći kao niko do sad (opet, preko leđa građana), pitamo Vas koliko je ovo zadovoljstvo koštalo građane Kragujevca? Zahtevamo da nam odgovorite na sledeća pitanja:

• Da li ste imali projekat za uređenje površine?
• Da li ste imali dozvolu za izvođenje radova?
• Da li je preduzeće “Šumadija DES” farbalo ogradu stadiona, a bez sprovedene javne nabavke?
• Sa kojih pozicija ćete izvršiti plaćanje svih radova i da li su oni bili u planu za 2021.godinu?
• Zar nije bilo racionalnije sve ovo organizovati na nekoj drugoj lokaciji, a potrošena sredstva upotrebiti za neku ulicu koja bi poboljšala uslove življenja naših građana?

Znamo da ništa od navedenog niste imali. Ipak, tražimo da budete smeli pred sugrađanima, baš onako kako ste hrabro vršili lančane represije i da istim tim osunčanima i onima koji su izbegli sunčanicu to i potvrdite, gradonačelniče.

Danima se govori o direktnim, neviđenim pritiscima koji su vršeni nad građanima. Opus je šarenolik:

• Pritisak je vršen preko direktora škola putem naloga koji je dat svim razrednim starešinama i učiteljicama sa izričitim uputom da decu dovedu na događaj.
• Puštani su spiskovi u svim javnim komunalnim preduzećima, gradskoj upravi, državnim preduzećima, kako bi se evidentirali oni koji će ići na događaj, dužni da potvrde prisustvo.
• Stavljani su flajeri i lifleti u sandučiće građana
• Organizovan je lajavac u gradu
• Nezabilazni rafal SMS poruka – “pozivnica”, za koje ne znamo ko je finansirao.

Opet Vas pitamo, gradonačelniče, sa aspekta mobilizacije zaposlenih –  kolika je šteta, odnosno koliko je ovaj dan koštao Kragujevčane? Imajući u vidu da je određeni broj “dobrovoljnih”, a zapošljenih u javnim komunalnim preduzećima izašlo sa svojih radnih mesta da statiraju već u 10h – 11h, a time su neki procesi rada bili blokirani.

Stranka slobode i pravde osuđuje ovakve prisile, nametnute dužnosti i nužnosti. Po preuzimanju vlasti obećavamo da nad građanima neće biti sprovođena represija, neće biti ucena i pritisaka. Sloboda i samoodlučivanje biće pojmovi koji će se živeti, ne retoričko milozvučje”, navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime