SSP: Jednom smo vas pobedili, pobedićemo opet

1
269

Povodom dvadesetogodišnje petooktobarskih promena u Srbiji saopštenjem za javnost oglasio se Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde u Kragujevcu.

Članica IO Stranke slobode i pravde Milena Stanković u tom saopštenju ističe da je za nju današnji dan praznik.

“Dan sećanja na borbu u kojoj smo se mi, kao klinci iz sve snage borili i zajedno sa našim roditeljima izborili.

Osećanja su gorko-slatka, sećanja su nezaboravna, a ideali isti. Borba za humano društvo koje prihvata različitost i u kome postoji šansa za sve. Pravedno društvo u kome se dobrom pomogne da bude još bolji, a slabijem pruži ruka osnaženja i podrške.

Neću o šestom oktobru i propuštenim šansama, samo ću reći da gde god da se sada politički nalazimo, od ovih ideala ne smemo odustati. Ne sme se prodati budućnost sopstvene dece, za klimavu sigurnost oličenu u plati u državnoj službi. Ne smemo biti sebični. To je kao da uređujemo kabinu na Titaniku, dok on, izvesno, tone.

Danas, posle više od dvadeset godina, naša generacija pred sobom ima sličnog protivnika, njegovu apgrejdovanu verziju za 21.vek. Mutirani oblik zla devedesetih oličen u desetoglavoj aždaji koja prožima sve pore ovog društva.. Dobra vest je, da među nama nema straha, jer smo i mi dvadeset godina stariji, iskusniji, mudriji i ne damo se. Nećemo stati dok aždaji ne stanemo za vrat! Naša generacija, jednom za svagda, to mora da reši.

Zato vas molim, dragi ljudi, govorite! Suprotstavljajte se! Ne dajte da se igraju sa vašim zdravim razumom.

Nama znači vaša podrška oči u oči koju nam svakodnevno dajete. Do skoro nam se činilo da smo tako sami, a sada znamo da nismo. Ali dozvolite da i drugi ljudi čuju šta mislite, da i oni vide da nisu sami.

Početak promena sada izgleda kao kada se po neki kamen kotrlja niz brdo, ali verujte, nije daleko dan kada će se niz to brdo zakotrljati lavina. Nama koji smo aktivno u ovome, to je sada već jasno. Budite deo promena. Budimo sila koja će promeniti stvari na bolje. Hajde da rešimo tu stvar, da je naša deca ne bi rešavala.

Izborićemo se za 6. oktobar, pravda mora da pobedi kad tad. Budite hrabri, govorite glasno, do pobede!”, navedeno je u saopštenju SSP Kragujevac.

1 KOMENTAR

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime