SSP: Gradska uprava zapošljava novih 78 SNS činovnika

3
2151

Povodom najavljenog stvaranja uslova za angažovanje osoba koje će pomagati u radu Saveta mesnih zajednica u Kragujevcu, oglasila se saopštenjem za javnost Stranka slobode i pravde. U SSP tvrde da donošenjem takve odluke vladajuća Srpska napredna stranka dobija u svakoj mesnoj zajednici po jednog stranačkog vojnika.

U saopštenju koje kao autorski tekst potpisije Obrad Turković, član Inicijativnog odbora SSP Kragujevac, navodi se da će Srpska napredna stranaka “već za neki dan u svakoj mesnoj zajednici imati po jednog stranačkog vojnika zaposlenog o trošku građana Kragujevca i koronom devastiranog budžeta grada”.

“Odlukom Skupštine grada, koja se nalazi na sutrašnjem dnevnom redu redovne sednice pod rednim brojem jedan, donosi se Odluka o izmenama i dopunama Odluke o mesnoj samoupravi. U moru manje više tehničkih stvari, golim okom se može videti namera da se stvore pravni uslovi da se na svakom biračkom mestu zaposli po jedan naprednjak koji će se baviti stranačkim aktivnostima o trošku poreskih obveznika ovog grada.

U članu 25a se jasno vidi da se Savetu mesne zajednice daje mogućnost da posebnim aktom odredi lice koje će pružati pomoć u radu Saveta i obavljenju drugih poslova iz nadležnosti mesne zajednice.
U daljem tekstu člana se vidi da „Visinu naknade za rad lica iz stava 1 . ovog člana utvrđuje Gradsko veće na predlog gradske uprave nadležne za mesnu samoupravu.

Kragujevčani bi trebalo da znaju da u svim mesnim zajednicama grada Kragujevca postoji po jedan zaposleni sekretar koji se nalazi u stalnom radnom odnosu i deo je sistematizacije radnih mesta grada.

Za dobar deo sekretara mesnih zajednica zapravo i nema mnogo posla, tako da je novi činovnik potpuno izlišan.

Lica koja će u skladu sa novom odlukom biti angažovana, za svoj rad odgovaraju Savetu Mesne zajdnice a ne gradskoj upravi, a ako se samo za trenutak podsetite poslednjih izbora za Saveta mesnih zajdnica, oni su bili bojkotovani od strane svih stranaka sem vladajućih i samim tim svi predsednici Saveta su verni članovi Srpske napredne stranke.

Iza ove odluke stoji lukava namera naprednjaka i njihovih kolacionih partnetra da na mala vrata u opštinu uvedu 78 novozapslenih. I to bez njihovog prikazivanja u zvaničnoj sistematizaciji gradske uprave. Njihov jedini zadatak biće stranačke aktivnosti u doba nadolazećih izbora.
Ako pretpostavimo da će lica biti angažovana po minimalnoj ceni rada, i verovatno u ugovornom odnosu koji zakon definiše kao „rad van radnog odnosa“ bolje poznatiji kao Ugovor o povremenim i privremenim poslovima, ili ugovorom o delu, naše džepove će to kostati minimalno 3 miliona dinara mesečno odnosno preko 300.000 evra godišnje.

Dobro je i znati da krajem oktobra vršen rebalans budžeta kojim je bužet manji za skoro 1,7 milijardi dinara, i da su umanjena izdvajanja za mnoge vitalne funkcije grada, poput zdravstvene zaštite prosvete i kulture, ali eto našlo se “tričavih“ 300 hiljada evra za perfidno finansiranje kampanje kragujevačkih naprednjaka.

Interesantno da Grad nije iznašao način da barem jedan deo sredstava izdvoji za lečenje male Minje, dok ceo grad bije bitku za njeno ozdravljenje, ali se snašao da članstvu Srpske napredne stranke obezbedi 25 000 evra mesečno za finansiranje stranačkih aktivnosti.

Mi iz Stranke slobode i pravde Kragujevac obećavamo da će se ova bahata i sramna odluka poništiti u prvim danima nove vlasti, a da se budžet grada neće koristiti za namirivanje bilo čije stranačke vojske, već isključivo za potrebe Kragujevčana”, zaključuje Turković.

3 KOMENTARI

  1. Ko o čemu k…a o poštenju.Gde ti radiš prijatelju i sa kojim fakultetom?Gde ti rade partijski drugovi Jekić,Mlađa, Miloš.. i sa kojim školama?Kragujevac nije Čikago sve se zna.Sram te bilo ti spočitavaš i obećavaš nešto.

  2. Turkovic, Jekic, Zeka peka indijanac…. strava i uzas…zaista…smesno i jadno. Kako bre te ljude nije sramota od samih sebe? Umislili su da su stvarno posebni…i jesu niko ne bi lizao ko sto su oni lizali da bi dosli do sigurnog zdravstvenog osiguranja! A sta je ko od njih napravio kao preduzetnik…normalno nista.

  3. …..рече Обрад који је своју гузицу увалио на бироу рада где он наравно не ради ништа.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime