SSP: Gradonačelniče, da li ovo košta 12 miliona?

0
1384

Povodom postavljanja novog mobilijara na obali jezera u Šumaricama, saopštenjem za medije oglasio se gradski odbor Stranke slobode i pravde u Kragujevcu.

Saopštenje SSP-a prenosimo u celosti:

“Tokom oktobra meseca 2021. godine gradonačelnik Dašić sa svojim saradnicima je pompezno najavio ulaganje od 30 miliona dinara u sređivanje kompleksa Šumaričkog jezera. Nakon skoro godinu dana od tad, ispostavilo se da je to bilo samo još jedno obećanje koje nije ispunjeno. Umesto najavljenog realizovan je znatno skromniji projekat, a mobilijar koji je ugrađen plaćen je 12 milona dinara, a građanima je u petak 23. septembra predat na upotrebu.

Na levoj strani obale, a ne na desnoj kako kažu predstavnici grada, postavljeno je oko 40 klupa, par ljuljaški, klackalice, dečiji mobilijar, kante, klupe i stolovi obloženi drvetom, sve u vrednosti od 12 milona dinara. Mi iz Stranke slobode i pravde smatramo da je tržišna vrednost izvedenih radova i postavljenog mobilijara daleko manja od iznosa koji je plaćen.

Kao primer navodimo parkovske klupe, kojih je na jezeru je postavljeno tri vrste, ugrađeno ih je oko 40, a njihova prosečna vrednost na tržištu se kreće u zavisnosti od tipa od 100 do 250 evra. Možemo da zaključimo da je za klupe, koje su najzastupljenije, plaćeno najviše oko 6.000 evra odnosno oko 720.000 dinara.

Na osnovu analize svih stavki koje se nalaze u specifikaciji smatramo da je ovaj projekat mogao biti znatno manje plaćen, a da se u vremenu krize mora odgovorniji odnositi prema gradskom budžetu.

Kako je ovo još jedan projekat u nizu  čija je vrednost daleko iznad realne, gradski odbor Stranke slobode i pravde zahteva da se objave cene svih pozicija iz ponude. Gradonačelniče Dašiću, da li zaista sve urađeno košta 12 milona dinara?”, navodi se u saopštenju SSP Kragujevac.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime